USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки «Волиньобленерго» боргує «Енергоринку»

13 Листопада 2015 16:50
Суму авансу, необхідну для пролонгації договору з ДП «Енергоринок», не може сплатити ПАТ «Волиньобленерго».

Про це йшлося під час розширеного засідання антикризового енергетичного штабу 13 листопада.

Як повідомила заступник директора ПАТ «Волиньобленерго» з комерційних питань Оксана Гентіш, за станом на сьогодні підприємство має заборгованість перед ДП «Енергоринок» у сумі 18,8 мільйона гривень, досі не пройшли розрахунки з відшкодування з пільг та субсидій у сумі 15,7 мільйона гривень. Наразі існує проблема з пролонгацією договору з реструктуризації заборгованості для можливості проведення взаєморозрахунків відповідно до постанови Кабміну від 28 жовтня: для пролонгації розрахунків ДП «Енергоринок» вимагає провести авансування коштів. Наразі визначили, що могли б провести розрахунки з підприємствами водоканалізаційного господарства у сумі 12,5 мільйона гривень. Минулого місяця підприємство зверталося з листами до водоканалів та міських голів, щоб вони проавансували суми заборгованості.

У «Луцькводоканалі» відповіли, що немає можливості провести такі розрахунки. У липні-вересні авансування «Волиньобленерго» здійснювало своїми коштами, а нині, оскільки значно збільшується відшкодування з пільг та субсидій, таких коштів у підприємства немає.

Існує також проблема з розрахунками водоканалів (Луцька, Володимира-Волинського, Ковеля та Нововолинська). Субвенція по розрахунку за різницю в тарифах дозволить погасити заборгованість водоканалів (область отримає 25,735 мільйона гривень субвенції з державного бюджету). Проблемними були розрахунки споживачів державного бюджету (на початку місяця заборгованість становила 1,2 мільйона гривень, зараз ця сума зменшилася), розрахунки населення здійснюються в штатному режимі.

Як наголосила Оксана Гентіш, сьогодні, 13 листопада – останній день пролонгації договору з ДП «Енергоринок», чи вдасться його пролонгувати – невідомо, тому що суму авансу наразі підприємство сплатити неспроможне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 17:05
А нащо цих енних проміжних фірм?!Скільки коштів роздерибанюеться!!!!!
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 17:39
Иными словами, вопрос стоит просто: Когда Волынь отключать от электроэнергии? В ноябре или в декабре этого года?
Лучанин Показати IP 13 Листопада 2015 18:31
Хай кошти вкладе власник,який приватизував "Волиньобленерго".Різниця в ціні енергоринку і споживача достатня ,щоб розрахуватись і мати нормальний навар.Нема чого хникати.
До до Лучанин Показати IP 14 Листопада 2015 07:15
Ти дебіл? Не пиши маячні. Особисто. Тобі бажаю купувати по гривні товар і продавати його по 60 коп. Тоді заробиш.
Місйевий Показати IP 14 Листопада 2015 10:53
Що за держава на запоріжжі наші бідні олігархи заборгували 600 млн гривень інічого а тут за декілька млн відключають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus