USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скільки волинських засуджених амністують

13 Червня 2014 13:45
257 волинян, позбавлених волі, підпадуть під амністію уже до 19 липня цього року. Також обіцяють амністувати й 218 чоловік, які обліковуються у кримінально-виконавчій інспекції Волинської області.

Про це йшлося під час брифінгу в управлінні ДПтС України у Волинській області на тему: «Застосування змін до Закону України «Про амністію в 2014 році» в роботі органів та установ виконання покарань області.

Зі слів заступника начальника управління ДПтС України у Волинській області Юрія Безушкевича, 8 квітня цього року прийняли зміни у Законі України «Про амністію у 2014 році». Саме тому з місць позбавлення волі вийшли на свободу 257 засуджених. Правоохоронець наголосив, що відповідні служби розглянули 183 матеріали, а це - трохи більше 70% від загальної кількості.

Варто додати, що амністія – це повне або часткове звільнення від кримінальної відповідальності і покарання певної категорії осіб, винних у вчиненні злочинів. Ця процедура здійснюється згідно з рішенням глави держави або вищого представницького органу влади.

Таким чином волю отримали 131 волинянин, а 52 засудженим скоротили термін покарання. Із тих, хто перебуває на обліку, звільнили 151 особу.

Загалом під дію Закону України «Про амністію у 2014 році» в органах та установах ДПтС України за формальними ознаками підпадає більше 26 тисяч засуджених, яких тримають в установах пенітенціарної служби України та 9,5 тисячі засуджених до покарання, не пов’язаних з позбавленням волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Червня 2014 14:52
ЧУДОВО! Нащо нам взагалі в*язниці?? всі випускайте. як засуджували,так і відпускають, кого попало.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus