USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Волині - нестача коштів держбюджету на медицину та освіту

27 Січня 2017 09:37
Спрямовувати кошти обласного бюджету на зарплату непедагогічних працівників навчальних закладів та оплату комунальних послуг медичних закладів доведеться у 2017 році, оскільки з державного бюджету ці потреби забезпечують лише на 80%.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 26 січня.

Як зауважив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, в держбюджеті 2017 року передбачене надання медичної (на видатки окрім оплати комунальних послуг) та освітянської (лише на заробітну плату педагогічних працівників) субвенцій. У зв’язку із цим, для області надали додаткову дотацію на покриття цих видатків, які у минулі роки покривалися за рахунок цих субвенцій. Загальна сума дотації становить 515,7 мільйона гривень, в тому числі для обласного бюджету 191,6 мільйона гривень. Втім, дотація забезпечує покриття перерахованих видатків лише на 80%. Тобто, решту суми доведеться передбачати з коштів обласного бюджету.

Посадовець нагадав, що на фінансування з коштів обласного бюджету переведені всі професійно-технічні училища, окрім училищ обласного центру, відтак, на його думку, бюджет 2017 року буде більш напруженим, ніж бюджет 2016 року.
Тому у проекті бюджету 2017 року практично не передбачили капітальних видатків, окрім співфінансування зі Світовим банком та професійно-технічними закладами. Капітальні видатки передбачатимуть вже під час внесення змін до бюджету та розподілу вільних залишків.

Зі слів Ігоря Никитюка, 41,6 мільйона гривень передбачили на фінансування програм. Крім того, у вигляді субвенції фінансуватимуть Ковельську вузлову лікарню.

Член комісії Олександр Курилюк зауважив, що ситуація з бюджетом не просто напружена, а плачевна. З його слів, фінансування об’єднаних територіальних громад у сфері інфраструктури скорочується, а кошти, закладені в державному бюджеті, будуть розподілятися фактично в ручному режимі.
Члени комісії рекомендували підтримати проект обласного бюджету на 2017 році, запропонувавши низку змін. Так, рекомендували утриматися від фінансової підтримки апаратів фізкультурно-спортивних товариств (за винятком ФСТ «Спартак»); не передбачати видатків по головному розпоряднику коштів обласного бюджету – відділу інформаційної політики обласної державної адміністрації – для виконання заходів обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики. Окрім того, було запропоновано зменшити до 50 тисяч гривень видатки на проведення державних свят, які передбачені програмою розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 27 Січня 2017 09:53
добре, що на зарплату держим*рдам вистачає. а то схуднуть
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 18:21
щиро вдячний, шо ви за нас переживаєте
miser x Показати IP 27 Січня 2017 09:56
та не може такого бути, в Нас грошей лопатами гриби
Педагог Показати IP 27 Січня 2017 10:52
Про яке підаищення педагогам ви говорите. Хватить брехати! Підвищили лише вчителям, про вихователів забули. Коли вихователі перестали бути педагогами? Нам ніхто зарплату не піднімав.
Валентина Показати IP 27 Січня 2017 11:05
медикам підняли ставки аж на 400грн брехуни!!!!!!
вихователь Показати IP 27 Січня 2017 11:09
Це ж якими треба бути лицемірами, щоб на 1 червня розказувати про повагу до вихователів, про цінність їхньої праці, щоб при піднятті зарплати вчителям, вихователів втоптати в багнюку, зрівняти з двірниками (по зарплаті)!!!!!!!!!! Місцева владо! Спробуйте поглядіти (а ще й виховати, навчити) 30-40 діток, а заробити 2-3тисячі. Чому вихователів увесь час ставлять нижче плінтуса?
вчитель Показати IP 27 Січня 2017 17:08
Те,що робиться в освіті Луцького району це жах.Така собі Оксана Йосипівна, методкабінет очолює,дістала так вже всіх вчителів і також ті дармоїди-методисти. Скільки вони будуть пити кров вчителя.Оксана Йосипівна хоче щоб директорами і завучами були лише люди, які носять торби їй. І ця вся наглота керує освітою району. Їм по-барабану вчитель.Вони діють старими радянськими методами і нічого в освіті не зміниться поки оце шобло управляє освітою.
управління освіти до вчитель Показати IP 27 Січня 2017 19:28
мы не сеем, и не пашем, и не строим. мы гордимся общественным строем
вчитель Показати IP 28 Січня 2017 19:05
Ще раз, тому,що була помилка в речені. Реформа має початися із ліквідації методичних кабінетів.Вони не потрібні.Їздити перевіряти,брати торби,вказувати як треба уроки проводити .І вчитель(директор) переживає бо їде методист це велике цебе їде,особливо коли їде ця Оксана Йосипівна..Ідеш до них як до своїх господарів,хазяїв твого життя ,несеш нікому не потрібні конспекти,дебільні плани самоосвіти- це повний совок,маразм, і вона(вони) дивляться на вчителя(директора), як на пан на раба,який повинен робити,проводити уроки тільки так як хоче це шобло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus