USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Проект держбюджету «напророчив» Волині мільярдне недофінансування

31 Жовтня 2016 10:12
Проект державного бюджету, який прийнятий у першому читанні, не надто радує місцеві бюджети, адже суми, яких не вистачатиме в області на дофінансування, нараховується сотнями мільйонів.

Про це стало відомо під час оперативної наради сьогодні, 31 жовтня.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що відповідно до проекту держбюджету на Волині очікується недофінансування лише в галузях медицини та освіти на півмільярда гривень.

Зокрема, передбачається, що всі заклади ПТУ, крім тих, які розташовані в обласному центрі, передадуть на фінансування з обласного бюджету. А це додаткове навантаження у 43 мільйони гривень.

Крім того, всі комунальні послуги, енергоносії медичної та освітньої галузей пропонується передати на місцеві бюджети. Тільки на енергоносії по медицині треба 100 мільйонів. Тож, з огляду на попередні розрахунки, незабезпеченість по проекту держбюджету для області в галузях освіти і охорони здоров’я розраховані в розмірі 500 мільйонів гривень.

Крім того, на соцзахист для Волині виділили півмільярда на 2017 рік. Але лише за 8 місяців, на Волині нарахували на ці потреби більше 900 мільйонів. Тож облдержадміністрації пропонують передбачити збільшити ці видатки на область на мільярд.

Не вирішена ситуація з забезпеченням пільг, не вистачає коштів на утримання державних адміністрацій.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКИХ «ПОДАРУНКІВ» ЧЕКАТИ БЮДЖЕТУ ЛУЦЬКА У 2017 РОЦІ

Відповідно до доручення глави Уряду, пропозиції від ОДА подали до 26 жовтня. На черзі – обговорення змін в комітетах та парламенті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus