USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Skype відхрестився від «зливання» розмов юзерів спецслужбам

28 Липня 2012 13:37
Керівництво Skype спростувало повідомлення про те, що компанія нібито внесла в налаштування захисту зміни, «що дозволяють правоохоронним органам отримувати більший доступ» до листування користувачів і їхніх розмов.

Про це інформує ТСН.

У повідомленні на офіційному блозі Skype кажуть, що зміни інфраструктури сервісу були зроблені виключно з метою поліпшення його надійності і зручності для користувачів. Однак у тексті сказано, що Skype буде передавати історію повідомлень правоохоронцям «у відповідних випадках», повідомляє ВВС. Вперше побоювання з приводу намірів Microsoft, якій належить Skype, були висловлені більше року тому, коли впливовий блог Conceivablytech повідомив, що компанія подала заявку на патентування в США технології Legal Intercept, що дозволяє непомітно для користувачів вести запис їхніх розмов. У травні 2012 року цю тему знову підняв у своєму блозі фахівець з комп'ютерної безпеки Костя Корчинський, який зазначив, що Skype змінив технологію дзвінків і тепер вони проходять через сервери компанії - так звані «супервузли».
Однак в останній заяві Skype стверджується, що повідомлення про те, що причина нещодавніх змін в інфраструктурі сервісу - в необхідності проводити моніторинг переговорів користувачів, не відповідають дійсності. Керівництво Skype наполягає, що, хоча сервери компанії і допомагають встановлювати з'єднання між користувачами і підтримувати якість зв'язку, самі дзвінки проходять лише через обладнання компанії на шляху до кінцевого користувача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus