USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Словацькі перевізники блокуватимуть вантажівки, які прямують на виїзд з України

11 Грудня 2023 11:29
Словацькі перевізники блокуватимуть лише рух вантажівок, що рухаються на виїзд із України.

Про це повідомили у Закарпатській митниці.

«Словацькі перевізники блокуватимуть лише рух вантажівок, що рухаються на виїзд із України», – йдеться у дописі.

Як зазначили в митниці, про це у понеділок, 11 грудня, у рамках проведеної робочої зустрічі словацька сторона поінформувала посадових осіб Закарпатської митниці.

«Після оголошення продовження акції протесту словацькими перевізниками перед КПП «Вишнє Нємецьке – Ужгород», сьогодні, починаючи з 15 год. буде заблоковано рух вантажівок з боку України. Що стосується в’їзду на митну територію України, то протестувальники поки не перешкоджатимуть руху великогабаритного транспорту зі Словаччини», – зазначили на митниці.

Закарпатська митниця звертається до перевізників врахувати дану проблему та обирати найближчий для перетину кордону КПП «Чоп – Захонь», що на кордоні з Угорщиною, або «Дякове – Халмеу» – з Румунією.

Читати ще: Угорські перевізники готуються блокувати пункт пропуску «Захонь – Чоп»

Наразі на виїзд із України на КПП «Ужгород» черга вантажного автотранспорту перед пунктом пропуску складається з 5 фур, в е-черзі – 1349 транспортних засобів. На в’їзд в Україну очікують 650 вантажівок.

За минулу добу тут пропущено на вʼїзд – 216, на виїзд – 159 фур.

1 грудня словацькі перевізники розпочали акцію протесту – тоді блокували вантажівки з українськими номерами на в'їзд в Україну. Страйк тривав п'ять днів та суттєво не позначився на роботі митниці.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Заблоковано й пункт пропуску «Медика – Шегині». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебувало близько 3300 вантажівок, тривало блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Водночас Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus