USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як попередження: словацькі перевізники на годину заблокували кордон з Україною

16 Листопада 2023 17:50
Спілка автоперевізників Словаччини на годину заблокувала кордон з Україною, зокрема пункт пропуску «Вишнє Німецьке».

Про це пише словацьке видання Aktuality, передає Бабель.

Словацькі перевізники в такий спосіб висловили підтримку польським колегам, які вже понад тиждень протестують проти лібералізації правил ЄС для українських фур.

Далекобійники перекрили дорогу до переїзду легковими автомобілями.

Попереджувальна акція тривала годину. Протестувальники чекатимуть на реакцію протягом семи днів – у разі відсутності відповіді погрожують повністю перекрити пункт пропуску «Вишнє Німецьке».

Нагадємо, Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі свого боку, якщо Європейська комісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

У понеділок, 6 листопада, після 12:00 кілька десятків польських перевізників почали блокувати три польсько-українські прикордонні переходи в польських селах Гребенне, Дорогуськ і Корчова. Пікетувальники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, які витісняють польських підприємців з ринку. Також вони вимагають відновити дозволи на вʼїзд до Євросоюзу для українських перевізників і покращити обслуговування на кордоні.

Організатори заявили, що протестуватимуть до 3 січня. Приватні машини й автобуси обіцяють пропускати без перепон.

Читати ще: Єврокомісія може покарати Польщу за блокування українського кордону

Польські перевізники відмовилися припинити блокування кордону з Україною та відкинули спільні пропозиції Єврокомісії, України та Польщі. Сторони напрацювали спільні рішення, але польські протестувальники відхилили їх. Ключова вимога протестувальників – це повернення до системи дозволів, проте така умова не може бути виконана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus