USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок через «Вишнє-Нємецке». У ДПСУ кажуть, що проблеми почнуться за кілька днів

1 Грудня 2023 21:43
Спілка перевізників Словаччини 1 грудня о 16:05 розпочала блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» на кордоні з Україною.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України з посиланням на Прикордонну поліцію Словацької Республіки.

«За інформацією, що надійшла від Прикордонної поліції Словацької Республіки, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород», – ідеться в повідомленні.

Акцію, терміни якої наразі не відомі, проводять представники Спілки перевізників Словаччини.

Зазначається, що перевезення гуманітарної допомоги та іншої важливої допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть.

Читати ще: Заблоковані на кордоні з Польщею українські водії пригрозили голодуванням. Доповнено

«Інші вантажі на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину. На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде. Також не обмежуватиметься рух легкового автотранспорту та автобусів», – сказано в повідомленні.

Наразі блокада словацького кордону на Закарпатті не відчувається, проблеми можуть початися за кілька днів, коли черга критично збільшиться.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

«Блокування кордону почалося о 16-ій годині за нашим часом, наразі це не відчувається на пунктах пропуску. Словаки пропускають, як і обіцяли, по чотири машини на годину, ми знаємо, що черга наразі становить 900 машин. Ці водії, що переходять сьогодні, не виснажені, вони не стояли в черзі тижнями. А от що буде з тим, хто зараз дев’ятисотий, побачимо за тиждень, коли він зможе перетнути кордон», – повідомила вона.

За словами Трачук, якщо словаки дотримуватимуться заявлених умов блокування, через кордон з їхнього боку проходитиме до сотні вантажівок на добу.

У ДПСУ просять врахувати ускладнення руху автотранспорту перед пунктом пропуску «Ужгород» при плануванні подорожі за кордон.

Як повідомляли, профільні міністерства України та Польщі домовилися про заходи для зменшення черг вантажівок на автомобільних пунктах пропуску на кордоні, які четвертий тиждень поспіль лишаються заблокованими через страйк польських перевізників.

Нагадаємо, наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus