USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Слуга народу» відбиратиме кандидатів до Кабміну за ефективністю, а не за квотами

23 Липня 2019 21:10
Президентська партія «Слуга народу», яка утворює парламентську більшість у Верховній Раді, буде підбирати кандидатів на посади в комітети і Кабінет міністрів за ефективністю, а не за партійним принципом. Партія не буде керуватися квотами, як було раніше.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова партії Дмитро Разумков.

«Ми насамперед хотіли б там бачити людей не за партійним принципом, а людей за ефективністю. І підбирати такі кандидатури будемо саме за принципом ефективності їх на тих чи інших посадах», — сказав він, додавши, що «повинен бути принцип професіоналізму».

Разумков сказав, що деякі з партійного списку потраплять в органи центральної влади і, можливо, в Кабінет міністрів. Проте він не уточнив кількість таких людей.

«У нас на кожну позицію є як мінімум дві кандидатури, які можуть розглядати. Зараз сказати, що це буде п'ять чи десять людей, буде неправильно. Плюс, якщо ми говоримо про Кабінет міністрів, то зрозуміло, що це буде консолідована робота Офісу президента, Верховної Ради та майбутнього Кабміну», — сказав Разумков.

Зазначимо, що раніше кандидатів на посади міністрів висували голови фракцій, які входили в коаліцію, і подавали на затвердження Верховній Раді. «Квоти» на міністрів прописували в коаліційній угоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Досвід Показати IP 24 Липня 2019 07:14
Ваше бачення для вас молодих вам здається новим, креативним і неординарним. А для людей з досвідом, які на своєму віку бачили не один раз зміну влади - нічого нового ви не пропонуєте. В підтвердення сказаного - давайте продовжимо розмову через рік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus