USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Слуги народу» пропонують поки не озвучувати фільми українською мовою

31 Травня 2021 16:22
Депутати від пропрезидентської партії «Слуга народу» ініціювали законопроєкт, у якому йдеться про відтермінування обов’язкового озвучування фільмів українською мовою.

Цей документ зареєстрували у Верховній Раді 24 травня, пише «Високий замок».

Йдеться про законопроєкт № 5554 «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», ініціаторами якого виступили нардепи Микита Потураєв та Євгенія Кравчук.

Як пояснив депутат від «Європейської Солідарності» Володимир В’ятрович, з 16 липня 2021 року набуває чинності частина 6 статті 23, яка передбачає, що «мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова», тобто українська.

Вона регламентує виконання цього правила в кінотеатрах, на телебаченні та на інтернет-платформах. У «Слузі народу» ж пропонують відкласти набуття чинності цією нормою до завершення карантину. Свою пропозицію депутати аргументували «негативним впливом карантину на діяльність теле- та кіновиробників».

За інформацією В’ятровича, вже наступного вівторка вказаний законопроєкт «хочуть форсовано протягнути в порядок денний сесії Верховної Ради і ухвалити в турборежимі».

У той самий час як повідомили джерела LB.ua в керівництві Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, у парламенті цього тижня згаданий законопроєкт не розглядатимуть. За їхніми словами, Комітет розгляне документ у середу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанка Показати IP 31 Травня 2021 17:11
Непрофесійні переклади українською мовою тільки псують враження від фільма чи передачі. Як можна дивитись класику радянського та сучасного російського кіно в перекладі на українську мову?!
Лу Ча Нин до Лучанка Показати IP 31 Травня 2021 17:38
Таке краще взагалі не дивитися
скептик до Лучанка Показати IP 31 Травня 2021 19:06
як казав професор Преображенський :"Не читайте перед обедом советских газет. От них аппетит портится"
лучанка Показати IP 31 Травня 2021 17:43
Я також двома руками за українську мову,але не бачу нічого поганого в тому,що ми чудово розуміємо російську мову і дивимося фільм на мові оригіналу...Це для нас тільки великий +.Це нехай буде соромно нашим так званим "сусідам" які лупають очима коли ми розмовляємо українською.Ми нація,яка вчить і розуміє європейські мови і навіть грамотніше зможе написати текст на російській мові на відміну від самих росіян...
скептик до лучанка Показати IP 31 Травня 2021 19:04
на жаль "нація" все більше і більше переходить на суржик. якщо у 60-х чистою українською мовою спілкувались 80% населення Україн, то тепер чисто українська мова є скоріше винятком, навіть у Західній Україні. і особливо серед молоді, що ще більше гнітить. у ЗМІ журналісти використовують все більше русизмів, формуючи відповідну культуру спілкування. про естраду взагалі краще не згадувати. варто згадати минулорічний день незалежності, який влада перетворила на потворну ганьбу і зневагу до всього українського.
Лучанка до скептик Показати IP 31 Травня 2021 19:53
НУ так...у всьому винна влада...А те що дітки в садочку толком не розмолвляють,а ми вже їх записуємо на гуртки іноземної мови...Можливо спочатку потрібно вчити їх нашої культури,нашої історії,наших пісень...Завжди було престижно знати багато мов,і це дуже круто...але ми кидаємося у якісь крайності...А те що розмовляють суржиком,то це ми самі і винні.Хто вчить українську мову,то йому нічого не заважає гарно нею розмовляти
скептик до Лучанка Показати IP 31 Травня 2021 21:00
а таке поняття як мовне середовище вам відоме ? поцікавтесь які квоти використання французької мови встановлює Франція для французьких ЗМІ. і якщо з вуст журналістів у ЗМІ звучить суржик, то до чого звикають ті, хто їх слухає ? безперечно, побутове спілкування у тому числі у освітніх закладах також важливе.
" Показати IP 31 Травня 2021 21:17
лучанка. . -ви не бачите.що нищиться в зародку?що йде наступ на укр.мову? страшно -коли навколо ..безразличие и равнодушие..!!!
скептик до " Показати IP 31 Травня 2021 22:15
безразлічіє і равнодушіє - серед сірої маси яка чомусь зове себе народом, а от пята колона у владі свідомо нищить українську мову і культуру
95 ква-ква-ква Показати IP 1 Червня 2021 06:56
А может сразу и на польском?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus