USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сміттєвий полігон у Брищі закриють для сільського сміття

13 Березня 2018 15:18
Із першого червня ввіз сміття на територію полігону для твердих побутових відходів у селі Брище буде заборонений усім, крім комунальників з Луцька.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад каже, що такі заходи вживають для того, аби продовжити тривалість функціонування полігону.

Винятком буде лише Княгинівська ОТГ, оскільки на її території розміщений сам полігон, і Жидичинська ОТГ, адже на території цієї громади є відстійники КП «Луцькводоканал».

«Вже зараз усім навколишнім селам надіслані листи про розірвання договору із заявниками від 1 червня. Таке рішення ухвалили у зв’язку з тим, що вступили в дію зміни до Закону України «Про відходи», згідно з яким потрібно здійснювати роздільний збір сміття, а села цього не дотримуються. Також це рішення потрібне для того, щоб зменшити навантаження на полігон, який вже і так достатньо заповнений, щоб Луцьку і надалі було куди звозити сміття», - розповів Григорій Недопад.

Також, аби продовжити термін експлуатації полігону, на ньому проводитимуть дегазацію, а в Луцьку розпочинають процес сортування сміття.

«У місті ми ставимо відповідні контейнери. Зокрема вже зараз у ЖКП № 11 в районі 40-го кварталу ставимо контейнери за кошти Європи й місцевості-побратима краю Ліпе (громада в Німеччині). Їх буде 120, для вологої та сухої фракцій і пластику», - додає Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Опа-на ! Показати IP 13 Березня 2018 17:58
Адміністративно-територіальна реформа в дії !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus