USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Снаряд розбив частину будинку: сім’я ексфутболіста ФК «Волинь» виїхала з Чернігова до Луцька

8 Травня 2022 20:26
«У нас був великий будинок. Наша сім’я завжди жила в достатку… Ми поїхали ні з чим. Війна повністю все змінила… Дуже сильно хочеться додому. Сподіваюся, що все це швидко закінчиться і ми повернемося», – не стримуючи сліз, каже 22-річна Аліна Пищур із Чернігова, яка нині перебуває в Луцьку.

Її родина вирішила тікати з рідного міста, коли снаряд втрапив у сусідній будинок, а уламки зачепили і їхній. Якби на той час вони не ховалися удома, будинок згорів би повністю, адже його не було б кому загасити.

«Розбило автомобіль і частину будинку. Ми відразу вирішили виїжджати. Близько десяти днів просиділи без світла, води. Ми сиділи і сподівалися, що щось зміниться. Не хотіли виїжджати, але коли прилетів снаряд, вирішили, що потрібно їхати. Виїхали всі 12 людей на двох машинах… У нашій родині четверо дітей. Ми їхали в багажнику. У машині чоловіка вибило вітрове скло. Його заклеїли і так їхали, по-іншому вибратися не було змоги», – пригадує Аліна.

Натомість батьки її чоловіка не захотіли виїжджати.

«Ми нормально виїхали, а відразу за нами на міні підірвалася машина. Там усе заміновано. Раніше виїхати ще можна було, але нині вже ніяк. Усі мости підірвано. Навіть гуманітарна допомога не приїжджає. Люди помирають від голоду. Немає ні води, ні газу, ні світла – нічого. Я не знаю, як люди залишилися там жити», – зазначає чернігівчанка.
Її родина цілеспрямовано їхала в Луцьк, адже тато багато років грав за ФК «Волинь». (Її батько – футболіст і тренер Олександр Пищур, який із літа 2018 року очолює юнацьку команду чернігівської «Десни». Грав за ФК «Волинь» у 2005-2006, 2007-2009, 2010-2011, 2012 та 2017 роках, – ВН).

Читати ще: «Колега з чоловіком стояли в черзі за хлібом, коли прилетів снаряд». До Луцька приїхали мешканці Чернігова

«Я зрозуміла, що найважливіше – це сім’я. Хочеться, аби все якнайшвидше закінчилося, повернутися додому й відбудовувати рідне місто… У нас його тільки-но добудували, були гарні парки... Все зруйнували, багато житлових будинків порозбивали… Стільки дітей, дорослих загинуло... В нас танки стояли у мікрорайонах біля багатоповерхівок… Міста вже немає», – зітхає Аліна Пищур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus