USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Снігопади заблокували популярні курорти Австрії

14 Січня 2019 17:00
На заході Австрії оголошено найвищу лавинну небезпеку.

На території низки гірських районів федеральних земель Форарльберг, Тіроль та Зальцбург на заході Австрії у понеділок оголошено 5-й, найвищий рівень лавинної небезпеки, пише Укрінформ.

Висока ймовірність сходження лавин (4-й рівень) зберігається в кількох альпійських районах сусідніх Штирії та Верхньої Австрії.

У районах із дуже високою лавинною небезпекою протягом доби випало 65-100 см снігу, який супроводжується сильним, подекуди, штормовим вітром (до 130 км/год). Синоптики передбачають, що протягом понеділка на півночі австрійських Альп випаде ще 20-60 см снігу.

Через сніг і блокування доріг низка комун та містечок на заході Австрії залишилися відрізаними від світу. Зокрема, в землі Зальцбург заблокованими залишаються близько 17 тис. осіб. Всього по країні перекрито 180 доріг. В федеральній землі Тіроль у понеділок залишалася заблокованою залізнична колія Арльберга. Відрізані внаслідок снігопадів і популярні гірськолижні курорти в Тіролі та Форальбергу, серед яких Ішгль, Лех, Зельден та Цюрс.

Снігопади та штормовий вітер завадили у неділю повноцінній пошуково-рятувальній операції в районі містечка Лех (федеральна земля Форарльберг), де напередодні в результаті сходження лавини загинули троє лижників із Німеччини, ще один зник безвісти. Пошукова операція продовжиться у понеділок.

До подолання наслідків стихії залучено рятувальні та пожежні підрозділи, а також близько тисячі військовослужбовців, вертолітну техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus