USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні суд Росії розпочне оголошення вироку Надії Савченко

21 Березня 2016 09:53
Донецький суд Ростовської області Росії сьогодні, 21 березня, розпочне оголошення вироку у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко. Очікується, що виголошення вердикту суду займе два дні. Сторона обвинувачення вимагає позбавити Надію Савченко волі на 23 роки, - інформує «Радіо Свобода».

Льотчиця два дні слухатиме вирок.

Напередодні в російському Донецьку посилили заходи безпеки. Крім правоохоронних органів, очікується залучення російських сил МНС. Проспект Леніна, де розташований міський суд Донецька, планують перекрити.

Правоохоронні органи очікують проведення акцій на підтримку української громадянки, хоча були непідтверджені повідомлення про підготовку російськими мітингувальниками акцій «на підтримку російського правосуддя».

Один із адвокатів Надії Савченко Микола Полозов у неділю повідомив про можливі провокації проти іноземців, народних депутатів України та адвокатів, які вирішили підтримати українку в Росії.

За станом на 9:00 Надію Савченко привезли до суду.

Нагадаємо, Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

9 березня відбулося чергове «судилище» в Росії, під час якого суд призначив Савченко дату оголошення вироку -

21 і 22 березня цього року. Тоді Надія виступила з останнім словом. Вона заявила, що її промову на російську перекладатимуть перекладачі. "Майдан у Росії буде! Путін всіх не посадить. Хотіли останнє слово? Ось воно", - Надя Савченко встала на стілець і показала середній палець суду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОСТАННЄ СЛОВО НАДІЇ САВЧЕНКО РОСІЙСЬКОМУ СУДУ – КРАСНОМОВНИЙ ЖЕСТ. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus