USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вирок по справі Савченко сприятиме її обміну, – експерт

21 Березня 2016 21:30
Вирок у справі Надії Савченко може стати початком процесу її обміну, що відповідатиме Мінським угодам.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова Ради із прав людини при президенті Росії Михайло Федотов, – повідомляє ТСН.

За його словами, обмін української льотчиці на російських військових Єрофеєва та Александрова відповідатиме мінським угодам. Федотов заявив, що повернення Савченко на Батьківщину можливе після оголошення вироку, а апеляції з боку захисту чи обвинувачення затягнуть цей процес.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в Росії, визнана винною у вбивстві російських журналістів на території Луганської області, що частково підконтрольна бойовикам. У понеділок Донецький міський суд приступив до оголошення вироку.

Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону.

13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як поплічник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus