USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьогодні в Україні обирають рекордну кількість старост

27 Березня 2016 14:22
Рекордну кількість старост обирають сьогодні в Україні. Окрім того, в 10 об'єднаних територіальних громадах проходять вибори депутатів та голів рад. Про це повідомляють у Комітеті виборців України, - інформує ТСН.

Так, українці обирають 47 старост. Найбільше - у Одеській та Хмельницькій областях (19 та 18 відповідно), ще 6 старост буде обрано у Тернопільській і 4 – у Дніпропетровській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ВИЗНАЧИЛИ ПЕРШИХ СІЛЬСЬКИХ СТАРОСТ

Окрім того, в 10 об'єднаних територіальних громадах обирають також депутатів та голів рад.

"Обирають депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів мешканці Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Харківської областей. Загалом обирається 86 депутатів міських, 96 селищних і 50 сільських рад, а також троє міських, четверо селищних та троє сільських голів", - йдеться у повідомленні.

Після цих виборів кількість об'єднаних територіальних громад в Україні зросте до 169.

Щодо Волині, то вибори розпочалися у Шацькій об’єднаній територіальній громаді. Про це повідомляє Офіс реформ у Волинській області.

На перші вибори депутатів Шацької селищної ради Шацької селищної об’єднаної територіальної громади та Шацького селищного голови з бюджету виділено 232,3 тисяч гривень.

Вибори у Шацьку завершить процес створення об’єднаної громади і вона перейде на прямі відносини з державним бюджетом, отримає додаткові ресурси та повноваження, сформує власні виконавчі органи і зможе нарешті почати активно розвивати свою територію. До складу об’єднаної територіальної громади увійшли, окрім самого Шацька, Самійличівська та Прип’ятська сільські ради.

Нагадаємо, що у березні-квітні 2016 року перші місцеві вибори призначено у 13 об’єднаних територіальних громадах. Таким чином процес добровільного об’єднання завершать ще приблизно 50 місцевих рад.

Додамо, що ЦВК призначила на 27 березня та 24 квітня 2016 року перші вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 13 об’єднаних територіальних громадах різних регіонів.

Зауважимо, що 25 жовтня 2015 року перші місцеві вибори пройшли у 159 об’єднаних територіальних громадах (загалом об’єдналися близько 800 місцевих рад). Зараз вони самостійно формують свої бюджети, готують програми розвитку своїх територій та інвестиційні проекти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Екскурсовод Показати IP 27 Березня 2016 16:35
Колективізація по-новому!!!
Таня Показати IP 28 Березня 2016 17:09
Спільнота практик - це онлайн платформа для навчання та професійного спілкування людей, яких поєднує спільна професія \ сфери інтересів. Швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO зібрав на такій платформі фахівців органів місцевого самоврядування для розбудови їхньої професійнох спроможності. СПІЛЬНОТА є місцем зустрічі представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, територіальних громад, інвесторів, громадських організацій та активістів, які готові: -ділитися власним досвідом, вивчати і поширювати кращі практики місцевого самоврядування; - об'єднувати зусилля на принципах соціального партнерства задля розвитку територіальних громад шляхом розробки та впровадження проектів/програм; - налагоджувати комунікацію в спільноті практик, навчатися на е-курсах, вести дискусії щодо реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади. Долучайтеся! https://www.youtube.com/watch?v=K70l0BAVsoI

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus