USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Сьогодні в Україні - Свято праці

1 Травня 2015 11:36
Свято праці — День міжнародної солідарності трудящих відзначають в Україні сьогодні, 1 травня. Про це інформує УНІАН.

Цей день вперше «відзначився» в історії 1 травня 1886 року, коли американські робочі організували страйк з вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і супутня демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією.

У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу, на згадку про виступ робочих Чикаго ухвалив рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Вперше день міжнародної солідарності трудящих відзначили в 1890 році в Бельгії, Німеччині, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції і деяких інших країнах.

Тривалий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби. Це свято відзначається в 66 державах світу.

Протягом більше 70 років у СРСР цей день відзначався як свято солідарності всіх трудящих. Тепер в Україні 1 травня відзначається як свято весни і праці. Крім того, в Казахстані це - свято єдності народу Казахстану, в Литві - День матері, у Кореї - День народження Будди, у Франції - День конвалії.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинським комуністам заборонили проводити мітинг 1-го травня поблизу входу у Парк імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 1 Травня 2015 12:10
Любопытная статья. Не по своему содержанию, а по тому, что она вообще появилась на фоне нынешней истерии, направленной против пролетарского движения.
йй до Анонім Показати IP 1 Травня 2015 12:29
Пролетарий вы наш недоделаный
Анонім до йй Показати IP 1 Травня 2015 12:39
Буржуй ты долбаный. А если ты обычный работяга, то ты, исходя из твоих слов, не пролетарий, т.е. личность, способная отстаивать свои интересы как работника, а люпмен, т.е. способный взять только то, что тебе с барского плеча предложит твой работодатель.
Kiwi до Анонім Показати IP 1 Травня 2015 14:59
та цьому дурнику треба повернути так як було до того що вибороли комуністи, ніяких відпусток, 12 робочий день, ніяких лікарняних а то зажерся вже і забув хто йому ці права дав
Анонім до Kiwi Показати IP 1 Травня 2015 17:49
Перечисленное тобою почти полностью описывает ситуацию в Испании. У меня самого там имеются знакомые, выходцы из наших мест. Понятное дело, что там рабочие живут лучше, чем у нас, если, конечно, имеют работу. Однако, не дай бог заболеть, тогда тебе - кронты.
Анонім Показати IP 1 Травня 2015 13:40
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus