USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні вступає в дію закон про амністію. УМОВИ

2 Лютого 2014 10:17
Сьогодні, 2 лютого, вступає в силу закон про амністію учасників акцій протесту після звільнення зайнятих адміністративних будівель і закон про скасування прийнятих Верховною Радою законів "16 січня".

Закони вже опублікували в офіційному виданні "Голос України" і відсьогодні вони набули чинності. Так, згідно з законом "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань" , від кримінальної відповідальності звільняються особи, підозрювані або обвинувачені у скоєнні низки статей КК України за умови, що ці злочини пов'язані з масовими акціями протесту, які почалися 21 листопада 2013, - інформує ТСН.

Кримінальні провадження відносно таких людей мають бути закриті. Згідно зі статтею 9, закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, однак вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення генерального прокурора України про фактичне здійснення учасниками масових акцій протесту сукупності певних дій.

Серед таких – звільнення всіх зайнятих в Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту будівель або приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зняття інших перешкод для належного функціонування зазначених об'єктів, розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського в Києві учасниками масових акцій протесту.

Також у законі йдеться про розблокування інших вулиць, площ, провулків, бульварів у Києві та містах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції. На виконання сукупності дій протестувальникам відводиться 15 днів з наступного після набуття чинності закону дня. Нагадаємо, раніше майданівці спокійно сприйняли закон про амністію та обіцяють стояти за перевибори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Горохівчанин Показати IP 2 Лютого 2014 15:44
Кузнецовська міська рада на Рівненщині позбавила голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба звання "Почесний громадянин міста". А наша землячка Катерина Ващук, яка голосувала за російську мову в Україні, за диктаторські закони Януковича, залишається на Волині ПОЧЕСНОЮ. Чи не соромно волинським депутатам? Коли ви ліквідуєте цю ганьбу?
Ей недолугий! до Горохівчанин Показати IP 2 Лютого 2014 17:15
Хватить писати по всіх статтях один коментар. Чи на більше розуму не вистачає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus