USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сонячний камінь» з України до Білорусі не потрапив

28 Липня 2009 16:44
Спробу незаконного переміщення  через митний кордон  понад 4 кілограмів  бурштину припинили  сьогодні, 28 липня,  працівники Волинської  митниці у міжнародному  залізничному  пункті  пропуску «Заболоття» під  час  здійснення митного  контролю пасажирів  дизель-потяга  сполученням «Заболоття-Брест», – інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у прес-центрі Волинської митниці, громадянин України  приховав  каміння за поясом  під літньою курткою та на дні ручної  поклажі, не заявивши  про його наявність ані  в митній декларації, ані під  час усного  опитування. Пізніше  пасажир зізнався, що на  прохання незнайомої жінки  погодився перевезти бурштин з України до Білорусі  за певну  винагороду.
 
Наразі бурштин вагою 4 кг 150 г вилучено. За даним  фактом відповідно до статті 352 Митного кодексу України працівниками митниці складено  протокол про порушення митних  правил. Якість та вартість каміння  встановить експертиза.
 
Довідково:
 
Бурштин або, як його ще називають, сонячний камінь   за красою барв посідає одне з перших місць серед самоцвітів. Вироби та прикраси з нього  користуються  нині неабияким попитом як серед українців, так і серед іноземців, отож  вистачає й охочих  “заробити” на незаконному вивезенні цього каміння за межі України
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Липня 2009 17:02
Янтарь всегда считался поделочным камнем, но в украинском законе его приравняли к драгоценным. За какие заслуги не понятно, но ответственность за контрабанду, как за алмазы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus