USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Соратник Януковича шахрайством скуповує бурштинові землі на Волині

6 Лютого 2018 15:17
Один з найближчих соратників Віктора Януковича Микола Злочевський вирішив перетворитись з "газового короля" на "бурштинового барона". За часів правління "Партії регіонів" він був міністром і завідував державними надрами. У той же час Микола Злочевський займався газовим бізнесом, розкрадаючи запаси України для власного збагачення, пише Під прицілом.

Однак після Революції гідності таємничий олігарх раптово втік за кордон. Тепер він готується відновити свою економічну і політичну діяльність та навіть веде перемовини з чинною владою щодо "відбілення" своєї репутації.

Наразі доступ до державного газу для Миколи Злочевського більш обмежений, однак він знайшов нову "золоту жилу" – видобування бурштину. Цей тіньовий бізнес в останні роки процвітає в Україні і працює нелегально. Саме в цю галузь вирішив інвестувати екс-"регіонал".

На Волині провернули масштабну аферу, обдуривши довірливих людей. Зокрема, у Маневицькому районі, де поклади бурштину оцінюються у десятки мільйонів доларів, місцевим жителям "допомогли" отримати від держави по 2 гектари землі у власне користування, а потім викупили її за копійки. Шахраї переконували людей, що вони беруть ділянки у оренду на 3 роки, але підсунули документи, в яких мова йшла саме про продаж.

Ціллю злодіїв були здебільшого незахищені та незаможні верстви населення. Їхні послуги пройдисвіти оцінили в 200-400 грн.

У такий спосіб до рук шахраїв за безцінь потрапили 200 гектарів лісу, багатого на поклади бурштину. Власником землі стала фірма "Терлан-ком", яка зареєстрована у одній з львівських квартир і записана на рядового громадянина Віктора Солдатихіна. Власник даної квартири заявив, що він займатиметься на придбаних угіддях певною сільськогосподарської діяльністю, але навіть не знає якою. За словами чоловіка, все мають вирішити його директори.

Найцікавіше, що за цієї ж адресою зареєстроване підприємство "НадраГазВидобування", яке належить фірмі Миколі Злочевського "Burisma". Ця нафтогазова компанія продовжує працювати в Україні.

Сам Микола Злочевський неодноразово вже зустрічався з близькими соратниками президента Петра Порошенка та іншими діячами з владної верхівки. Наразі ж він, схоже, домовляється про повернення своїх позицій часів Віктора Януковича.

Ці факти можуть стати поясненням бездіяльнсті голови Волинської ОДА Володимира Гунчика у розкраданні бурштинових земель. Якщо його вищі керівники готові до співпраці зі злочинним екс-міністром Злочевським, то сам він навряд виявить державницьку позицію і не відстоюватиме інтереси волинян навіть з погонами підполковника, які б мали його мотивувати до рішучих дій.

За матеріалами ТСН.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 6 Лютого 2018 15:30
Відкупився, "прішав", і оппа він вже не соратник януковоща, а друг самі знаєтн кого, - ВЕЛИКОПЕРЕМОЖЦЯ. КУДИ Ж ВОНИ БІГТИ ТО БУДУТЬ ?
Волишинюк ігор Показати IP 6 Лютого 2018 15:53
Ось Вам))
Гунчик Показати IP 6 Лютого 2018 16:49
дякую, що висвітлюєте цю тему, бо мені теж дуже болить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus