USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сотні сімей переселенців на Волині отримали допомогу від німецьких благодійників

13 Червня 2022 14:40
Внутрішньо переміщені особи стали для волинян гостями, яким намагаються створити комфортні умови. Переселенцям допомагають усі небайдужі.

Маленькому Артему було лише три місяці, коли на Харківщині розпочалася повномасштабна війна. 11 березня його сім’я вирішила тікати з-під обстрілів. Прихисток знайшли на Волині, в селищі Цумань, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Було страшно та незрозуміло. Доля закинула нас сюди. Ми їхали десять діб… Нас прийняли дуже гостинно. Ми живемо в дитячому садку. Тут тепло, смачно готують і всі дуже доброзичливі, – зазначає переселенка з Харківщині Ірина. – Коли нарешті запанує мир, ми зможемо повернутися додому. Дуже хочемо, щоби усе було спокійно і наші діти жили в безпеці. Думаю, мир дуже швидко настане, адже всі ми об’єдналися».

У бажанні допомогти Україні об’єднався ледь не увесь світ. Допомогу переселенцям передають із різних куточків планети. Завдяки Дитячому фонду Німеччини підтримати вдалося не одну родину, постраждалу через воєнні дії. Продукти харчування, предмети особистої гігієни та багато іншого щомісяця отримують нужденні.
Співпрацю з волонтерами з-за кордону налагодив доцент кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи у Волинському національному університеті імені Лесі Українки Валерій Петрович.

«Із Дитячим фондом Німеччини ми дружимо з 2001 року. Ми спільно вирішили в цей складний час допомогти 200 родинам, які переїхали зі сходу країни на Волинь», – каже він.

Читати ще: «На війні нема вихідних»: як у Волинському медінституті комплектують аптечки, готують унікальні мазі й цілющі трав’яні чаї на передову



Окрім Цуманської громади, понад 50 продуктових наборів отримали тимчасові мешканці Олицької ТГ.

Депутатка Луцької районної ради Лариса Понєдєльнік розповідає: «Ми забезпечуємо родини переселенців продуктами, побутовою технікою. Люди надзвичайно вдячні… Завдяки Валерію Петровичу, який багато років співпрацює з німецькими, швейцарськими, італійськими фондами, допомогу отримали онкохворі, пологовий будинок та інші. Мільйони коштів ідуть через ці благодійні фонди. Ми намагаємося спрямовувати гроші туди, де їх найбільше потребують».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus