USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Сотні українських біженців у Великій Британії можуть стати безпритульними

12 Травня 2023 10:38
У Великій Британії понад 300 сімей українських біженців залишилися без даху над головою у Східному Мідлендсі. Місцева влада має знайти біженцям нове тимчасове житло чи нового спонсора, який допоможе їм з постійним місцем проживання.

Про це інформує BBC.

«Торік уряд Великої Британії запровадив ініціативу «Доми для України», щоб допомогти людям, які постраждали від російського вторгнення. Починаючи з 2022 року, 6796 українців отримали тимчасові будинки у радах Східного Мідлендсу. Програма дає можливість громадянам України та їхнім сім’ям приїжджати до Англії, якщо вони мають призначеного спонсора, який зможе надати житло на пів року і більше. Можливістю скористалися тисячі людей, але через рік деякі господарі вже не можуть утримувати українців», – пише видання.

Подання заявок на статус безпритульного залишається низьким у регіоні. Люди із таким статусом швидко знаходять новий будинок.

Роджер Анскомб, який у будинку своєї родини дав притулок матері та дочці з України, тепер не може надовго запрошувати своїх онуків.

«Ми відчули, що настав час повернути нашу вільну спальню, коли не змогли запросити наших онуків у гості. Водночас біженці з України чудові, і мені їх дуже не вистачатиме», – сказав Анскомб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus