USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Соцдопомоги позбавлятимуть тих, хто матиме заборгованість за комуналку

15 Травня 2015 18:12
Єдиною умовою, за якої українцям припинять надавати житлові субсидії, є несплата громадянином обов'язкової частки платежу. Водночас громадяни, які мають "старі" борги за житлово-комунальні послуги, отримуватимуть субсидії.

Про це під час сьогоднішньої "Години запитань до уряду" повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, - повідомляє УНІАН.

"Єдиною умовою зупинення житлової субсидії є несплата громадянином обов'язкової частки платежу", – сказав Мущинін і наголосив, що за наявності заборгованості із зарплати або інших виплат нарахування субсидії продовжиться до моменту її погашення.

За даними Державної служби статистики, у першому кварталі 2015 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг були призначені 392 тисячам сімей на загальну суму 127,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, розмір обов'язкової частки платежу визначається як сума усіх доходів сім'ї за рік, поділена на 12 і на кількість членів сім'ї. Таким чином отримуємо середньомісячний дохід, який, своєю чергою, необхідно поділити на розмір прожиткового мінімуму (1176 грн) і коефіцієнт 2. Отриманий результат ділення множиться на 15%. У результаті отримуємо відсоток доходу, який сім'я має заплатити як обов'язкову частку платежу.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні можна оформити документи на субсидію за новим порядком. Враховуючи чотири вихідні дні, перший «штурм» кандидатів на субсидію розпочався 5 травня.

ЧИТАТИ ЩЕ: 7 ЗАПИТАНЬ І ВІДПОВІДЕЙ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 15 Травня 2015 22:33
Почну одразу з того, що субсидії я на оформляв і боргів за комунальні немає і навіть по мобілізації встиг послужити. Так от до суті, позбавлятимуть тільки тих хто зараз платити перестане. Чому жодних дій до боржників зі стажем не приймається? Чому ті хто платять повинні покривати борги тих хто положив? Для прикладу (http://www.teplo-dkp.lutsk.ua/ua/pereglyad_borzhnykiv/) борг за тепло - КОHЯКIНА 12б кв.76 борг - 57874,50 грн, КРАВЧУКА 34 кв.9 борг - 54844,84. Це скільки треба не платити скажіть, мені? Не можеш оплатити - став лічильник тепла і не користуйся буде 0. Чого свідомі платники повинні в черговий раз оплачувати за шлангів (я впевнений що тариф на комунальні послуги враховує те, що платят не всі).
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 16 Травня 2015 11:17
А там на Конякіна немає ОСББ? Нехай вони із ними розбираються з цими боргами. Ви б краще написали про свої субсидії . Якщо не оформляли , то ви їх не потребуєте? Поділіться досвідом.
Мівіна Показати IP 16 Травня 2015 10:08
Геніально! Передбачені субсидії тим, кому не під силу оплатити комуналку, але тим, у кого є заборгованість , їх не платитимуть.)))
1637 Показати IP 16 Травня 2015 21:35
Треба відключати від свіжого повітря методом накидання на шию удавки порошенку яценюку і т.д. збиратись і це робити бо жиди це зроблять нам,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus