USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Соцпрацівників Володимира-Волинського змушують працювати краще

18 Серпня 2012 11:48
З 2009 року у Володимирі-Волинському не створено жодної нової прийомної сім’ї. Оскільки підбором та підготовкою кандидатів у батьки-вихователі та прийомні батьки в місті займаються фахівці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, роботу цього центру міська влада визнала недостатньою.

Про це йдеться на офіційному сайті Володимир-Волинської міської ради.

Загалом у місті тільки дві родини з прийомними дітьми, а ще дитячий будинок сімейного типу, де виховують 16 дітей та 2 дитини перебуває під опікою.

Роботу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який опікується цим питанням, проаналізували члени виконкому Володимир-Волинської міськради під час чергового засідання.

Загалом на обліку центру перебуває 68 сімей, що знаходяться у складних життєвих обставинах. У них виховуються 139 дітей. У першій половині цього року на облік поставили таких 16 сімей, що потребують соціальної допомоги.

Наразі під соціальним супроводом перебуває 12 таких і ще одна людина, які опинилися у складних життєвих обставинах. Водночас 3 сім’ї та одна особа зняті з соціального супроводу з позитивним результатом.

З початку року фахівці центру провели 387 соціальних інспектувань.
Лише у липні-серпні вони виявили і взяли під соціальний супровід 6 родин, що опинились в складних життєвих обставинах.

Разом з тим, робота центру щодо підбору та підготовки кандидатів у батьки-вихователі та прийомні батьки впродовж певного часу була безрезультатною, адже з 2009 року у Володимирі-Волинському не створено жодної прийомної сім’ї.

Перевіркою, проведеною прокуратурою Волинської області, щодо додержання вимог законодавства про соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю Володимир-Волинського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді виявлено ряд суттєвих порушень вимог Закону України «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю» та «Про соціальні послуги» та інших нормативно-правових актів. Основні причини та умови, що сприяли порушенню законодавства - недостатня організаційна та виконавська робота з боку посадових осіб міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Правоохоронці вимагають вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності цих посадовців.

Як наслідок, виконком Володимир-Волинської міської ради визнав роботу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді недостатньою. Працівників центру зобов’язали забезпечити раннє виявлення сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, їх облік та належний соціальний супровід; активізувати роботу з розвитку мережі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу та з підбору й підготовки кандидатів у батьки-вихователі та прийомні батьки; продовжити роботу щодо надання допомоги у вирішенні питань працевлаштування та побутових проблем дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування - випускникам навчальних закладів; сприяти розвитку та підтримці волонтерського руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus