USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійці закликають побратимів не бути політичними маріонетками

5 Лютого 2017 11:30
Не стати маріонетками в руках окремих посадовців та відстоювати потреби не окремих політичних діячів, а тих, хто повернувся з пекла війни, закликають бійців АТО їхні ж побратими.

Спілка воїнів АТО Волині, Спілка ветеранів добровольців та Волинська обласна організація української спілки ветеранів Афганістану опублікували спільну заяву, в якій закликали військових та громадськість не забувати, що основна місія військового – захищати Батьківщину, а не бути політичними «маріонетками».

Нагадаємо, розголосу набула ситуація, коли під час 10-ї чергової сесії Волинської облради 2 лютого голова Спілки ветеранів АТО Волині Вадим Ваврищук та члени обласного Центру підтримки учасників АТО висловилися в підтримку очільника Держгеокадастру Волинської області Василя Василенка, котрого звинувачують у «дерибані» земель та сприянні шахрайським схемам, завдяки яким Волинь втратила 154 гектари цінних земель.

Водночас депутати Волинської обласної ради звернулися до Верховної Ради, Президента України та Кабінету Міністрів України, у якому висловили підтримку учасникам бойових дій в АТО, які блокують контрабанду. Утім ті бійці, які підтримали Василенка, не дочекалися розгляду питання блокади торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, та покинули сесійну залу.

«Останнім часом військові, які пройшли горнило війни, часто стають розмінною монетою в закулісних іграх окремих політичних діячів. Прикриваючись АТОвцями та добрими справами на їх благо, політики втягують наших героїв в кулуарні схеми, та політичні розбірки. Спекулюючи та ховаючись за чесним іменем бійців, окремі чиновники продовжують відстоювати свої шкурні інтереси. Створюються "кишенькові" спілки, ініціюються формальні зустрічі, які жодним чином не вирішують реальні проблеми воїнів. Ми, ветерани-афганці, воїни антитерористичної операції закликаємо бойових побратимів не вестись на провокації окремих політиканів та не ставати об'єктом закулісних політичних розбірок.

Ми, в першу чергу, повинні пам'ятати про захист Вітчизни, полеглих в бою побратимів, допомагати сім’ям загиблих, та побратимам, які стали інвалідами, захищаючи Батьківщину. Особливу увагу звертаємо на те, що війна триває, пам’ятаймо і допомагаймо тим, хто сьогодні захищає нашу державу», - ідеться у заяві.

Підписалися під заявою голова Спілки воїнів АТО Волині Олег Твердохліб, голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович та голова ГО Спілка ветеранів добровольців Вʼячеслав Бакулін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 5 Лютого 2017 11:40
А ці 3 підписанти випадково не в одній політ силі? ;)
Книголов Показати IP 5 Лютого 2017 12:15
а де воював Бакулін і його син??
Анатоль_ Показати IP 5 Лютого 2017 12:28
Я ж просто в шоце
До книголова Показати IP 5 Лютого 2017 14:40
Там де й замполіт Мудрик з Серватовичем
Активіст Показати IP 5 Лютого 2017 15:48
Наплодили тих громадських організацій, от вони й показують відданість владі. Хто голосніше гавкне "так" чи "ганьба" залежно від ситуації та вильне сильніше хвостом.
Віта Показати IP 5 Лютого 2017 15:56
У вересні-грудні 2014р Бакуліни воювали в складі ДУК в Пісках.
Ник Показати IP 5 Лютого 2017 16:55
Все что то рожают плодят....а понять не могут .что они марионетки в руках этих перевертышей.Вот сенька хапнул и убежал...а вам через пару лет люди в лицо плевать будут..
До Віти Показати IP 5 Лютого 2017 21:31
Вони таму вересні -грудні воювали так як ти в Парижі танцювала.
Віта Показати IP 5 Лютого 2017 23:42
На жаль в Парижі не була ,а хлопці в Пісках були...А чому на ти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus