USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Спіймали на хабарі: очільника держпідприємства на Волині відсторонять

27 Жовтня 2023 14:18
У вересні на хабарі в 56 тисяч гривень спіймали на гарячому виконувача обов’язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Перше травня», що в Копачівці. За даними слідства, в. о. керівника підприємства Сергій Романчук вимагав і одержав гроші за сприяння в організації та передачі в оренду фермерської будівлі, що перебуває на балансі підприємства.

За даними з публічних реєстрів, «Дослідне господарство «Перше травня» має 525 тисяч податкового боргу. Також щодо цього держпідприємства було ініційовано 18 проваджень. Воно фігурує в численних судових процесах, зокрема щодо стягнення боргів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Слідство встановило, що очільник державного підприємства вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 56 тисяч гривень за допомогу у вирішенні питання щодо оренди фермерського будинку, який перебуває на балансі цього підприємства. Затримали його 28 вересня на одержанні другого траншу неправомірної вигоди в сумі 15 тисяч гривень», – прокоментувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Читати ще: Чотири мільйони майже лежали в кишені: волинський експрокурор відсуджує гроші у держпідприємства

Згідно з рішенням Луцького міськрайонного суду від 5 жовтня, підозрюваного Сергія Романчука відсторонено від посади в. о. директора в межах строку досудового розслідування – до 29 листопада.
Сергій Романчук подав апеляційну скаргу, але пізніше допустимих термінів. Тож Волинський апеляційний суд її відхилив.

«Відмовити підозрюваному Сергію Романчуку в поновленні строку апеляційного оскарження ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду від 5 жовтня. Апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду від 5 жовтня повернути апелянту», – оголосив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ваван Показати IP 27 Жовтня 2023 15:19
Що значить вимагав? Можливо просто одержав?
Ветеран Показати IP 27 Жовтня 2023 15:29
Яке відсторонить,руку йому відрубати
Військовий Показати IP 27 Жовтня 2023 17:11
Не переживайте Знайде нове пригріте місце
Саша Показати IP 27 Жовтня 2023 18:39
То бувший директор максим-таксі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus