USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колишній прокурор відсуджував мільйони: державне підприємство на Волині роблять банкрутом

26 Лютого 2023 17:08
Хто дерибанить волинське державне підприємство із тисячею гектарів родючої ріллі? За дослідне господарство «Перше травня» розгорілися справжні судові війни. Колишній прокурор Сергій Масалов спочатку відсуджував у підприємства мільйон за мільйоном, а тепер просить визнати господарство банкрутом. Боргів перед Масаловим назбиралося після того, як експрокурор зареєструвався підприємцем і наукладав договорів із держпідприємством. В той час директором «Першого травня» був двоюрідний брат колишнього прокурора.

Сам Сергій Масалов каже, що до банкрутства підприємство доводять зовсім інші люди – керівництво, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Йому стягнення боргу не таке цікаве, як власне майновий комплекс підприємства. Він буде робити всі дії, щоби ним заволодіти. У держпідприємстві припускають, що Сергій Масалов умисно робить так, аби господарство збанкрутувало. Мовляв, колишній прокурор поклав око на 1000 гектарів державної землі біля Луцька. Сам Масалов каже з точністю до навпаки, що господарство дерибанить його керівна верхівка.

«Мені треба той калхоз разом з ними? Це вони хочуть забрати. Прибутки не показують – значить що? Доводять до банкрутства. Я писав в минулому році листа президенту Академії аграрних наук. Вони прислали комісію, посиділи тут кілька днів, пообідали і поїхали. Навіть відповідь не прийшла. Їх влаштовує, що підприємство не прибуткове. Бо якщо буде прибуткове – значить з нього треба платити великі податки. А неприбуткове, аби на плаву було, то зайві вирощені зернові можна десь реалізувати», – каже Сергій Масалов.

Читати ще: Волинський експрокурор хоче стягнути з держави понад 4 мільйони гривень

Понад 4 мільйони 700 тисяч гривень – стільки хоче стягнути Масалов із державного підприємства. Поки «Першим травня» керував його двоюрідний брат Володимир Нікітін, підприємливий експрокурор постачав добрива, робив ремонти, надавав юридичні послуги. Як то кажуть, Сергій Масалов знайшов себе у всьому. Нібито за мільйон 600 тисяч гривень спромігся відремонтувати 5 кабінетів, коридор та вбиральню. А от договір на постачання добрив «Перше травня» спочатку уклало із постачальником напряму. Потім з’явився посередник – Масалов.

«Внаслідок цього ціна виросла більше, як на 340 тисяч гривень. Щодо попереднього директора, який укладав даний договір, Рожищенським районним судом розглядається кримінальне провадження», – розповів представник ДП ДГ «Перше травня» Олександр Мартинюк.
Чому ж директор держпідприємства переуклав договір саме зі своїм двоюрідним братом? Колишній прокурор запевняє, що родинний зв’язок і його бізнесові справи підводних каменів не мають. Мовляв, постачальник не погоджувався дати добрива у борг, а от він, Масалов, зробив таку добру справу. Так би мовити, продасть брат рекордний урожай і розрахується з ним. От тільки врожай, на котрий так розраховував Володимир Нікітін, із його рук вислизнув – звільнили із посади. Тож за бортом опинився і Сергій Масалов. Із ним не розрахувались.

«Урожай був вирощений такий, який ще не вирощували з часів радянського союзу, капітальний урожай. Але Нікітіну не дали його зібрати. Його звільнили, прийшли інші, зібрали і ніхто не шукає, куди дівся той урожай. Був такий Холод, виконував обов’язки директора. Він проводив аудит, а потім цей аудит десь дівся, його налякали. То він сам говорив, що в 2020 рік вони показали десь 16 мільйонів. Зазвичай, більше десяти не показують. Але фактично там було більше, ніж 30-32 мільйони прибутку», – переконаний Сергій Масалов.

Як перетягують канати, кому ж дістанеться державне майно – слухати не переслухати. Представник «Першого травня» каже, що підприємство збиткове лише цьогоріч. Через війну. А борги Масалову, мовляв, потрохи віддають. Далі лунає фраза «рейдерске захоплення».

«В червні 2021 року, використавши службове становище начальника Рожищенського відділу виконавчої служби, було здійснене опечатування сейфу підприємства, в якому знаходилися установчі документи та печатки. Фактично вирішили здійснити рейдерське захоплення підприємства. За цим фактом на сьогоднішній день порушено кримінальне провадження», – повідомив представник ДП ДГ «Перше травня» Олександр Мартинюк.

На такі карти у Масалова свої: «Два роки виконавча служба робить запити на підприємство: «Де ви зберігаєте продукцію?». І два роки підприємство на виконавчу службу не відправляє жодної відповіді. Де продукція? Вони вирощують продукцію і куди вони її дівають? Це підприємство державне. Вони повинні кожен рік публікувати офіційно свої прибутки. Вони цього не роблять.

Спори навколо «Першого травня» завершуються банкрутством – суддя таки порушила справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Спиридон Показати IP 26 Лютого 2023 17:52
МасАлов!
Всезнайко Показати IP 26 Лютого 2023 18:19
Що не рожа, то Сірожа. Падло рідкісне.
Анонім Показати IP 26 Лютого 2023 19:14
Масалов - це шлейф зла довжиною в життя.
Прокурормоня Показати IP 26 Лютого 2023 20:24
Наших підтримує зебільшість, суди теж наші. Ха ха Ха..
прокуроркиня до Прокурормоня Показати IP 27 Лютого 2023 09:40
чи прокурорка? зебільшість разом з опзж рулять по повній .а недолугий народ 1м аплодує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus