USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Спіймали п’яним за кермом: рішення про поновлення на посаді волинського прокурора обіцяють оскаржити

30 Червня 2021 19:46
Нещодавно інтернет-простір сколихнуло відео, на якому зафіксовано, як у Нововолинську патрульні Віктор Циплаков і Богдан Найдюк затримали прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури Миколу Троцюка з явними ознаками сп’яніння за кермом. Цей інцидент набув чималого розголосу не лише на Волині, а й в Україні загалом.

Але з’явилась інформація, що на поліцейських начебто тиснуть через їхні правомірні дії, а прокурор уже встиг поновитися на посаді.

Реагуючи на резонансну подію, народний депутат Ігор Гузь офіційно звернувся в органи прокуратури, щоб з’ясувати всі обставини справи і спростувати або підтвердити чутки, інформують на сторінці парламентаря у Фейсбуці.

У відповіді від Волинської облпрокуратури йдеться, що рішенням Волинського окружного адмінсуду від 8 червня 2021 року частково задоволено адмінпозов Троцюка М.Й. до Волинської облпрокуратури та Офісу Генпрокурора.

Суд визнав протиправним та скасував:

- Рішення кадрової комісії з атестації прокурорів місцевих прокуратур про неуспішне проходження прокурором Троцюком М.Й. відповідної атестації;

- Наказ Волинської облпрокуратури від 11.03.2021 № 98к про звільнення Троцюка М.Й. з посади прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури та органів прокуратури.

Також суд поновив Троцюка М.Й. на посаді прокурора та стягнув з обласної прокуратури на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу. На виконання рішення суду керівник облпрокуратури відповідним наказом поновив Троцюка М.Й. на посаді прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Натомість Волинська обласна прокуратура обіцяє, що рішення Волинського окружного адмінсуду про поновлення Троцюка М.Й. буде оскаржено в апеляційному порядку.

Парламентар Ігор Гузь, своєю чергою, запевнив, що особисто тримає це питання «на пульсі».
Нагадаємо, у вересні минулого року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. Виявилося, що за кермом іномарки Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 30 Червня 2021 21:28
Прокурори,судді,митники-одна братія.
скептик до Василь Показати IP 1 Липня 2021 09:49
додай ще сюди всіх решта чинуш у владних кріслах і вийде ОЗУ - організоване злочинне угрупування
03 Показати IP 1 Липня 2021 00:19
Ми рухаємося в нікуди, коли такі далі будуть вичворяти, бо вони хтось
Валерй Показати IP 1 Липня 2021 08:11
Ворон ворону око не виклює.
Петро Показати IP 1 Липня 2021 12:36
Гузю потрібно буде тримати руку на пульсі по цій справі аж до останньої інстанції в Києві, не інакше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus