USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Здобутки волинських спортсменок попри народження дітей і травми

17 Квітня 2014 13:40
Незважаючи на народження дітей і травми, спортсменки з Волині продемонстрували високі результати на міжнародному рівні.

Про це йшлося під час прес-конференції в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації, що відбулася 17 квітня.

Спортсменка Юлія Остапчук здобула бронзову медаль у Чемпіонаті Європи з вільної боротьби. Цікаво, що 8 місяців тому вона народила сина, проте, вже через місяць після пологів відновила тренування та успішно пройшла реабілітаційний період під керівництвом тренера Анатолія Мілехіна.

«Я задоволена, що виграла медаль на чемпіонаті Європи. Звичайно, хочеться золота, але я задоволена тим, що вдало повернулася з декретної відпустки. Напевно, я ще не набрала кондиції, яка була до народження дитини, тому що у сутичці, яку я програла латишці, мені не вистачило функціональної підготовки. Працюватиму над цим та намагатимуся перемагати, адже кожен спортсмен мріє про медаль на олімпійських іграх», - розповіла Юлія Остапчук.

Її тренер Анатолій Мілехін зазначив, що спортсменка «вбила усіх наповал», коли почала тренуватися, через місяць після народження дитини. Вже у січні вона поїхала на перший турнір, довела що може захищати честь України у складі збірної на чемпіонаті Європі у Фінляндії. Зі слів тренера, спортсменка боролася дуже гарно та характерно. Під час турніру, у якому брали участь 17 борчинь з усієї Європи, Юлія Остапчук здобула перемогу у трьох сутичках, програвши лише одну.

Наразі спортсменка готується до чемпіонату України, який відбудеться у липні. Під час цього турніру розігруватимуться путівки на чемпіонат світу.

Микола Авраменко, тренер бронзової призерки чемпіонату Європи з важкої атлетики Надії Миронюк, висловив подяку благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – «Новий Луцьк», який допоміг їй під час підготовки до змагань. Тренер зазначив, що наразі бюджет міністерства скоротили на 30%, спортсмени відчувають нестачу фінансування.

«Хочу подякувати народному депутату Ігорю Палиці та президенту федерації важкої атлетики Волині Олександру Лазорку. Ми доводимо, що, принаймні, не підводимо – сьогодні ми маємо 5 переможців кубка України, 7 призерів, невдовзі виїжджаємо на чемпіонат України серед юніорів», - розповів тренер.



Під час всесвітньої універсіади у Китаї Надія Миронюк травмувала плече. Попри це, зі слів тренера, продовжує підіймати вагу «через не можу». Говорячи про перспективу, тренер зазначив, що, попри те, що Волинь називають краєм голубих озер, тут немає бази, де спортсмени могли б проходити реабілітацію. З його слів, накопичення втоми призводить згодом до травм.

Наразі документи для присвоєння Надії Миронюк звання заслуженого майстра спорту надіслали у міністерство. Попереду – непрості роки підготовки до олімпійських ігор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus