USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Справ подібних до волинського «хлібного скандалу» - всього 28

17 Жовтня 2010 17:06
З початку року за фактами протиправних операцій з матеріальними цінностями державного резерву порушено 28 кримінальних справ.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, - пише 17 жовтня Кореспондент.

Як наголошується в повідомленні, в результаті проведених органами прокуратури перевірок виявлено непоодинокі факти привласнення, самовільного використання матеріальних цінностей держрезерву.

Зокрема, прокуратурою Чернігівської області у вересні поточного року порушено кримінальну справу за фактом привласнення майна держрезерву на суму 6,9 мільйонів гривень.

У Сумській області службові особи підприємства-зберігача самовільно відчужили майно держрезерву на 3,7 мільйона гривень.

Також прокуратурою Луганської області завершено досудове слідство і направлено до суду кримінальну справу відносно службових осіб акціонерного товариства, які протягом лютого-квітня всупереч договору про зберігання матеріальних цінностей держрезерву здійснили їх розтрату на суму 7,6 мільйона гривень.

За подібними фактами кримінальні справи протягом поточного року порушували прокурори АР Криму, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Київської, Миколаївської, Херсонської та Чернігівської областей.

Органами прокуратури також вживалися й інші заходи реагування відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру». В інтересах держави в особі Держкомрезерву прокуратурою до господарського суду Житомирської області поданий позов про виконання підприємством-зберігачем договору відповідального зберігання матеріальних цінностей держрезерву і повернення майже 400 тонн жита.

Нагадаємо, що у червні 2010 року Волинська обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти директора державного підприємства Луцького КХП №2 Михайла Гнасюка.

Як каже прокуратура, у 2008 році Гнасюк уклав договір з Державним комітетом України з державного матеріального резерву про зберігання майже 25 тисяч тонн зерна. Згодом без дозволу хлібокомбінат переробив зерно на борошно і продав його. Отримані 34,8 мільйона гривень директор підприємства забрав собі.

А наприкінці серпня активісти волинської громадської ініціативи «АнтиКримінальний Моніторинг» звернулися до окружного адміністративного суду з позовом, у якому вимагали притягнути до кримінальної відповідальності колишнього голову облдержадміністрації Миколу Романюка через службову недбалість. Позивачі мотивували це тим, що саме за керівництва Романюка в області з держрезерву було викрадено зерно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Агроном Показати IP 17 Жовтня 2010 21:00
Ну так, крали скрiзь. Але маштаби!!! На Волинi за два роки Романюкового керування вкрали бiльше нiж по цiлiй Украiнi.
так і буде Показати IP 17 Жовтня 2010 21:20
Романюк не винен. Йому було не до зерна. Йому буде і не до лучан.
Ольга. Показати IP 18 Жовтня 2010 10:14
Цей гНАСЮК ВОРЮГА В ЗАКОНІ ДОБРЕ ЗНАЄ ТАБЛИЧКУ ДІЛЕННЯ.нІХТО ЙОГО НЕ ПОСАДИТЬ,РУКА РУКУ МИЄ, ВОНИ Ж ВСІ ТАМ ПОВЯЗАНІ ЧИНОВНИЧКИ ВИЩОГО І НИЖЧОГО РАНГІВ, В НИХ В УСІХ РИЛЬЦЯ В ПУШКУ, САМ ТАКОЇ КІЛЬОСТІ ЗЕРНА ВКРАСТИ НЕ МІГ. цЕЖ В КАРМАН НЕ ПОЛОЖИШ, А МАСШТАБИ ОБОРУТКИ ЯКІ. нЕ ПИШІТЬ ЦИХ СТАТТЕЙ ДАРМА.нАМ ПРОСТОМУ ЛЮДУ ЦЕ НЕ ЦІКАВО.бУДУТЬ І КОЗИ ЦІЛІ І ВОВКИ СИТІ.
Міля Показати IP 18 Жовтня 2010 12:36
Де Ви "агрономи", "ольги" були раніше, сліпці, поки в область не повернувся Клімчук?
Лисичка Показати IP 18 Жовтня 2010 13:46
А роль Заремби з Бондарем у крадіжці зерна, що замовчується?
як то Показати IP 18 Жовтня 2010 15:00
а Бондар чого білий та пухнастий- рали то при ньому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus