USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Справа MH17: Bellingcat назвав ім'я генерал-майора, який перевозив «Бук». ФОТО

16 Лютого 2017 11:07
Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat встановила, що транспортування зенітно-ракетної установки "Бук", з якої був збитий MH17, організував російський генерал-майор Сергій Дубинський.

Відповідний звіт опублікований на сайті Bellingcat, пише УНІАН.

Експерти розповіли, що Дубинського знають як бійця «збройних сил» так і військового у «ДНР» з позивним «Похмурий». Загалом перевозили «Бук» службовці з 69-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення збройних сил Росії.

Такий висновок фахівці зробили опираючись на вивчення фото у соціальних мережах, які військові зробили у Ростовській області під час транспортування установки.



Терорист був учасником військових дій у Афганістані, Південній Осетії та Чечні, на території останніх якраз і познайомився з Ігорем Стрєлковим-Гіркиним. А у 2014 році у нього відбувались зустрічі з акторами з РФ Іваном Охлобистіним і Михайлом Пореченковим.

Згідно відкритій базі даних автоінспекції Ростова-на-Дону, Сергій Миколайович Дубинський, який народився 9 серпня 1962 року народження, проживав в Степовому на невідомій вулиці в будинку під номером 1, кв. 117. На його ім'я з 1998 по 2004 року було зареєстровано 3 автомобілі.

Степове - це військове містечко Ростовської області, де базується 22-а окрема бригада спеціального призначення, або в / ч 11659. Ця бригада відноситься до Головного Розвідувальному Управлінню - "ГРУ". Фотографії в альбомі Дубинського доводять, що восени і в грудні 2014 року він перебував у Донецьку (Україна).

На фотографії, зробленій восени 2014 року, Дубинський зображений з російським актором Михайлом Пореченковим, який відвідав Донецьк 30 жовтня 2014 року.



На фотографії, знятої в грудні 2014 року, з Дубинським на фото російський актор Іван Охлобистін, якому заборонений в'їзд в Україну через підтримку проросійських сепаратистів, а також дружина Охлобистіна Оксана Арбузова. Охлобистін відвідав Донбас в кінці листопада 2014 року, а Донецьк - 30 листопада 2014 року. Охлобистін зустрічався з Ігорем "Стрілковим" Гіркіним і стверджував, що отримав на Різдво годинник від "Хмурого" - генерал-майора Сергія Миколайовича Петровського.



На фотографії, знятій в грудні 2014 року, на Дубинський у російській формі генерал-майора. Її можна порівняти, наприклад, з формою спікера Міноборони РФ генерал-майора Ігоря Конашенкова. На Дубинському, можна припустити, нашивка "Спецназу ГРУ". При цьому на нашивці чітко видно емблему Сухопутних військ Росії, хоча Дубинський нібито пішов у відставку в квітні 2014 року, вирушивши служити в "ДНР". Мабуть, Дубинський покинув Донецьк на початку 2015 року; при цьому йому нібито заборонили в'їзд в "ДНР" за вимагання грошей з бізнесменів. Згідно з постановою Аксайського районного суду Ростовської області від 17 квітня 2015 року, з Дубинського були стягнуті кошти. Згадується також, що він отримував пенсію за службу в різних військових частинах. Перша з них - в / ч №61019.

Судячи з усього, ця частина досить давно сформована - інформації в Інтернеті про неї немає. Друга зі згаданих частин - вже згадувана вище в / ч №11659 - 22-я бригада спецназу, а третя - в / ч №51019 - 116-й окремий радіовузол особливого призначення, також знаходиться в Степовому.

Зараз чоловік проживає у Ростовській області та має розкішний будинок.



На фотографіях, опублікованих влітку 2016 року, видно новий будинок Дубинського, який вдалося геолокалізувати за тією ж адресою, що вказана в статті InformNapalm: Ростовська область, Великий Лог, вулиця Молодіжна.

ЧИТАТИ ПОВНИЙ ТЕКСТ ДОПОВІДІ BELLINGCAT ПРО ПРИЧЕТНІСТЬ ДО ЗБИТОГО МН17 СЕРГІЯ ДУБИНСЬКОГО

Довідково. 17 липня 2014 в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира - були громадянами Нідерландів. Літак впав в зоні, контрольованій бойовиками. Тіла загиблих перевезли в Нідерланди для експертиз. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Роні Показати IP 16 Лютого 2017 11:18
Наступний........
Зорян и Шкиряк Показати IP 16 Лютого 2017 11:25
Любитель хорошего виски и хороших сигар. Походу у кого то скоро будет инфаркт. Или случайно полония выпьет вместе с виски или сигару выкурит с ртутью.
фывап Показати IP 16 Лютого 2017 11:43
Розвідка, ГРУ, сухопутка, спецназ, радіовузол, потім вдруг генерал ПВО. З травматолога в кардіологи?
читач Показати IP 16 Лютого 2017 12:25
Я рахую, що йому вже будинок не потрібний.
АХАХА Показати IP 16 Лютого 2017 13:05
генерал-майор перевозив БУК??. Що ви курите, це не рівень генерал-майора.
ХОХОХО до АХАХА Показати IP 16 Лютого 2017 14:16
Это секретная операция, и надо надежного человека с пенсии. Вы хотите сказать что пусть рядовые перевозят и хвастаются в соцсетях?
Анонім до АХАХА Показати IP 16 Лютого 2017 14:56
ты просто дурик?или еще и обкуреный?
Степан Показати IP 16 Лютого 2017 13:08
Дуже надійне джерело доказів, по тексту -"опираючись на вивчення фото у соціальних мережах". Щось нове у юриспруденції-презумпція соцмереж.
dasdas Показати IP 16 Лютого 2017 14:33
Звертаюся до народу України! МЗС не має права байдуже спостерігати, як вони майже знищили країну, і знаєте що? Скажу коротко: проблема з війною – у Києві. Коли нізвідки не поступить допомога - терпець урвався остаточно, і це є зрадою ідеалів Майдана! Шановна громадо! Трамп дає Путіну картбланш - інші покидьки ведуть антиукраїнську діяльність, сидячи на Мальдивах, а на цьому гріють руки спекулянти, продажні політики, та інші. Мої улюблені співгромадяни Українці! Коли президенту байдуже на похорон наших вояків, на кордоні з Україною знов створилися черги з автомобілів, отже, серце стискується безсилим гнівом. Шановна громадо! В Україні дотлівають в попелі рештки "руского міра", голови всіх фракцій парламенту не можуть зібрати тарифну комісію, і як наслідок, просто бридко було дивитися. Мої улюблені співгромадяни Українці! Довга и кривава так звана АТО зчинила так, що очольники нацбанку України розхитують фінансову систему, отже треба відмовитись від російського Вконтактє!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus