USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Нідерландах оприлюднили імена винуватців трагедії МН17 на Донбасі

18 Червня 2019 22:23
Голландські журналісти назвали імена осіб, які на їхню думку причетні до авіакатастрофи лайнера Малайзійських авіаліній Boeing 777, що здійснював рейс МН17 і був збитий в небі над Донбасом в липні 2014 року.

Журналісти звинуватили в причетності до трагедії Сергія Мучкаєва – командира 53-ї зенітно-ракетної бригади, яка базується в Курську. Саме під його керівництвом нібито відправився конвой, який перевозив «Бук», ракетою якого, за даними голландського слідства, був збитий МН17, повідомляє Народна правда з посиланням на Nieuwsuur.

Крім того, журналісти звернулися за інформацією до колишнього українського військового Івана Без’язикова, якого раніше звинуватили в державній зраді і посадили в СІЗО. Раніше він в коментарі NOS заявив, що його свідчення слідчій групі JIT щодо катастрофи MH17 стали основою обвинувачення.

Також в списку причетних до авіакатастрофи МН17 перебуває Сергій Дубинський (позивний «Похмурий»). Він був керівником російської розвідувальної групи, яку сформували на початку липня 2014 року й активно залучали до участі у війні на Донбасі. У підрозділі Дубинського знаходилось близько 300 людей.

Журналісти назвали й ім’я Сергія Пулатова, який був начальником розвідувально-диверсійного підрозділу спеціальної російської розвідувальної служби.

Дубинського і Пулатова також звинуватили в причетності до транспортування «Бука».

Нагадаємо, спільна слідча група, яка розслідує катастрофу малайзійського «Боїнгу» рейсу MH17 на території України в 2014 році, в середу, 19 червня, проведе прес-конференцію, на якій міжнародні слідчі розкажуть про «прогрес, досягнутий у кримінальному розслідуванні катастрофи рейсу MH17» й оголосять імена осіб, відповідальних за збиття лайнера.

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль повідомила, що першим чотирьом підозрюваним в катастрофі Boeing 777 Малазійських авіаліній в небі над Донбасом у 2014 році, будуть висунуті підозри після того, як їх імена оприлюднить спільна слідча група (ССД).

Нагадаємо також, міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat оприлюднила нове фото, яке підтверджує, що «Бук», який збив влітку 2014 Boeing 777 в небі над Україною, був приписаний до російської зенітно-ракетній бригаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петров і Боширов Показати IP 19 Червня 2019 07:46
А де ж ми? Без нас ніззя!
йопрст Показати IP 21 Червня 2019 01:49
Як вони кажуть-ми дуже... Стурбовані !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus