USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Справа Гандзюк: Мангера зобов'язали здати закордонний паспорт

26 Червня 2019 14:40
Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора ГПУ в справі про вбивство Катерини Гандзюк. Слідчий суддя зобов’язав підозрюваного Владислава Мангера здати закордонний паспорт і одягнути електронний браслет, пише Gazeta.ua.

«Суддя зобов’язав Мангера до 3 серпня 2019 року прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді на першу вимогу на певний час, а також не відлучатися за межі Херсонської області без дозволу слідчого, прокурора», – прокоментувала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Мангер зобов’язаний повідомляти слідчого, прокурора про зміну свого місця проживання, повинен здати на зберігання прокурору свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи для виїзду, а також носити електронний засіб контролю.

У ГПУ повідомили, що постанова оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Згодом генпрокурор Юрій Луценко розказав, як, за версією слідства, Мангер готував убивство Гандзюк.

Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу, і голова облради вийшов на волю.

Мангеру вдягнули електронний браслет. Він запевняв, що нікуди не тікатиме і навіть повернувся на роботу в облраду.

3 квітня суд відмовився взяти Мангера під варту, але зобов’язав його носити електронний браслет.

6 березня Шевченківський суд відсторонив Мангера від посади голови Херсонського облради до 6 квітня.

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопадаминулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus