USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справа на 3 млрд. Інтерпол оголосив у міжнародний розшук мільярдера Жеваго

15 Липня 2021 19:03
Екснародного депутата, співвласника гірничорудної компанії Ferrexpo і групи «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго Інтерпол оголосив у міжнародний розшук.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року екснардепу було повідомлено про підозру. Він, будучи власником АТ «Банк «Фінанси та Кредит», організував розтрату 113 млн доларів США цієї фінансової установи.

Підконтрольна йому офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов’язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів США з кореспондентських рахунків українського банку.

Як ми писали, 9 жовтня 2019 року директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на брифінгу у Києві повідомив, що колишнього народного депутата Костянтина Жеваго оголосили в розшук по Україні і планують оголосити у міжнародний розшук за провадженням, яке розслідує ДБР.

Також суд ухвалив рішення стягнути з колишнього власника банку «Фінанси і Кредит» Костянтина Жеваго 1,5 мільярда гривень на користь Національного банку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 16 Липня 2021 12:13
це навіть не смішно! скільки таких у розшукують! Інтерпол розшукував Р . Кузьміна до поки він не став депутатом ві д опзж!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus