USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вбивство лучанина: головний підозрюваний заявив, що справа сфабрикована

3 Квітня 2018 12:12
Головному підозрюваному у справі вбивства 24-річного лучанина Павла Попова Олександру Гетьману продовжили міру запобіжного заходу тримання під вартою на строк 60 діб, адже наступного судового засідання будуть подаватися докази, розгляд яких неможливий без його участі. Проте сам обвинувачений вкотре заявив, що вбивство скоїв не він, а сама справа є сфабрикована.

Чергове судове засідання у справі відбулося 3 квітня у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Нагадаємо, у ніч проти 12 серпня на вулиці Карпенка-Карого невідомий вдарив ножем чоловіка, який знаходився біля своєї машини. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яка спільно з патрульними встановила особу зловмисника та затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Ним виявився 24-річний мешканець Рівненської області. Він неодноразово судимий. Напередодні злощасного інциденту загиблий освідчився своїй коханій і подарував їй обручку. Це сталося у день народження дівчини. Пара встигла навіть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрала дату весілля. На попередніх судових засіданнях головний підозрюваний у вбивстві 24-річного лучанина Павла Попова Олександр Гетьман змінив показання, вказавши, що вбивство скоїв не він, а Дмитро Зубаль – чоловік, який був замішаний в ситуації та обвинувачується лише у хуліганстві. Свідки вказали, що добивав чоловіка підозрюваний Дмитро Зубаль: коли затримали Зубаля, то він був у стані алкогольного сп’яніння, а на руках в нього була кров.
Прокурор Денис Шубін подав клопотання про продовження строку тримання під вартою головного підозрюваного Олександра Гетьмана, адже ним планується подання доказів у справі, розгляд яких неможливий без головного підозрюваного.

«В ході досудового розслідування запобіжний захід був обраний та продовжений. Планується подання доказів, але за сьогодні ми це не можемо зробити, тому потрібно продовжити запобіжний захід, оскільки є ризики, що обвинувачений може ухилятися від суду та вчиняти іншізлочини, окрім того, він підозрюється у вчинені тяжкого злочину - вбивство. До того ж раніше Гетьман був судимий», - зазначив прокурор.
Втім, Олександр Гетьман вкотре заявив, що вбивство скоював не він, до того ж, він вважає, що справа сфабрикована, тому не збирається ухилятися від суду, тож просив не задовольняти клопотання прокурора.
Захисник Гетьмана Вікторія Кондратішина також виступила проти клопотання обвинувачення, адже, з її слів, станом на сьогоднішній день Гетьман майже 9 місяців перебуває під вартою, фактично допитали всіх свідків, тому її підзахисний не матиме можливість вже на щось впливати. До того ж всі докази у справі знаходяться у сторони обвинувачення, каже адвокат, тож Гетьман не зможе вплинути на їх зникнення та знищення. Відтак, вона запропонувала змінити міру запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом, оскільки підозрюваний має постійне місце проживання.
Тож, суд ухвалив, що Олександру Гетьману потрібно продовжити міру запобіжного заходу тримання під вартою на 60 діб. Наступне судове засідання відбудеться 7 травня об 11:00.

У коментарі журналістам прокурор Денис Шубін розповів, що Гетьман збирається давати показання після допиту свідків, можливо, на наступному засіданні він погодиться це зробити. Щодо перекваліфікації справи Дмитра Зубаля, який, зі слів свідків, добивав потерпілого, то прокурор зауважив, що позиція обвинувачення є незмінною, тобто державне обвинувачення підтримується в тих межах підозри, яка була висунута в ході досудового розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Добрий суддя Показати IP 3 Квітня 2018 13:22
Посадити обох. Обоє рябоє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus