USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Справу про поранення луцького майданівця передали до суду

21 Лютого 2016 09:36
Два роки тому 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності важко поранили волинянина Артема Запотоцького. Чоловік лікувався в Ізраїлі.

Тепер Артем Запотоцький чекає на нову операцію, аби відновитися і знову ходити, - пише Аріна Крапка на Громадському Радіо.

З початку революційних подій Артем допомагав їжею та всім необхідним, аби підтримати майданівців. Коли рівень напруги в Києві зростав, він зі своїми побратимами вирушив до Києва, де отримав поранення. Чоловік розповідає, як проходить розслідування його справи:

«Перший раз до мене приїхали слідчі із Генеральної прокуратури. Це був серпень місяць. Я був в реабілітаційному центрі в місті Трускавець. Мені показали зйомку, де всі бачили, що 27 чи 25 людей бігали з жовтими пов`язками під номерами. Показували розкладку, що, де, як і коли. Відбиралися свідчення. Пізніше так само з СБУ підходили, спілкувалися».

Окрім того, активіст давав свідчення і на місці подій у Києві.

«Перед Новим роком я їздив на відтворення до Києва. Вже безпосередньо хлопці мені допомагали. Винесли на місце, де мене поранили Я розповідав, що було. Наскільки в мене це вже закарбувалося в пам`яті», — каже чоловік.

Нещодавно Артему повідомили, що його справу направили до суду:

«Прийшов недавно лист з Генеральної прокуратури. Ця справа скерована до суду. По цих трьох особах, які, по-моєму, перебувають під вартою, і їм оголошено про підозру. Далі я не цікавився».

Напередодні Нового року лікарям вдалося витягнути з тіла Артема кулю.

«Вирізав зараз кулю перед Новим роком. Фейсбуківська спільнота це знає. 7,62 на 39. Це автомат Калашникова. І скільки інформації вже стало відомо в пресі. З відкритих джерел, що, дійсно, ця зброя застосовувалась проти активістів Майдану», — стверджує активіст.

Тепер він чекає на нову операцію в Кракові. Щоправда, через погане самопочуття поки що перебуває в Луцьку:

«Коли кулю вийняли, більш-менш якісний знімок МРТ вдалося зробити. В спинному мозку є кісти. Розмовляючи з хірургом, він сказав, що їх видалення покращить ситуацію. Станом на зараз в мене є запрошення в клініку в Кракові. Але зараз я погано себе почуваю. Навіть не подаю на відкриття візи», — резюмує Артем.

Згадуючи Майдан, Артем Запотоцький говорить і свого побратима, лучанина Василя Мойсея. Про його смерть він дізнався вже пізніше, під час лікування в Ізраїлі.

Наразі Артем є депутатом Луцької міської ради. Юрист за фахом. Бере участь в процесах переатестації поліції Волині.

Нагадаємо, Указом Президента України №57/2016 від 17 лютого 2016 року депутат Луцької міської ради, учасник Революції Гідності Артем Запотоцький та ще четверо волинян (Олександр Гуч, Володимир Мовчан, Олександр Нечипорук, Валерій Фізік) нагороджені орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 21 Лютого 2016 14:17
Ну !@#$%^ і герої - за що ордени ??? За прос...аний Крим та палаючий СХІД ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus