USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині для виборів не використовують адмінресурс

23 Травня 2014 14:46
Негативна інформація про одного кандидата в партійній газеті іншого – це нормально. Однак друк листівок без вихідних даних проти когось з кандидатів у президенти – порушення законодавства України.

Про це стало відомо під час прес-конференції Громадської мережі ОПОРА сьогодні, 23 травня.

Як розповіли активісти, на інтерактивній мапі порушень яку вони розробили, вже зафіксовано 22 порушення передвиборчої агітації.

Головні порушення – розповсюдження антиагітаційних листівок без вихідних даних, чи розміщення агітаційних матеріалів у невстановлених місцях.

Нагадаємо, в Луцьку нещодавно помітили розклеєні агітаційні матеріали проти одного з кандидатів. А ще агітаційні матеріал розклеюють не лише на дошках оголошень, а й на вуличних стовпах, чи в’їзних знаках.

До слова, учора в Ратнівському районі відбувся конфлікт між представниками штабів кандидатів на пост президента Петра Порошенка та Юлії Тимошенко. У штабі другого кандидата знайшли агітматеріали без вихідних даних.

Негативна інформація про одного кандидата в партійній газеті іншого – це нормально. Однак друк листівок без вихідних даних проти когось з кандидатів у президенти – порушення законодавства України, пояснюють представники ОПОРИ.

Однак, як стало відомо під час вчорашньої прес-конференції за участю начальника обласного УМВС Петра Шпиги, правоохоронці не розслідують порушення, про які заявлені у ЗМІ. Мовляв, якщо немає заяви – немає й справи. Хоча правоохоронці мали б розслідувати подібні порушення по факту, адже є фіксація порушення, є вихідні дані, необхідні для початку роботи.

До слова, активісти відзначають, що на Волині не зафіксували випадків використання адмінресурсу. Хоч волинські чиновники – більшість голів ОДА і РДА – здебільшого партійці. Вони, можливо, неофіційно курують виборчі кампанії. Але використання службового становища не було, в робочий час агітація не проводилася, кажуть в ОПОРІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
луцький район Показати IP 23 Травня 2014 16:36
да! Вперше за всю історію виборів ніхто не збирав наради з метою пригрозити, якщо щось, "то я знаю більше ніж ви думаєте!!!"....... І не казав іти з роботи, десь перечекати, поки "прийдуть ваші...."
Макс Показати IP 23 Травня 2014 21:34
Про адмінресурс-це казка! Використовується!Ще й на повну силу.Голови адміністрацій та рад відкрито агітують за Юлю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus