USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Справу скандального екс-поліцейського із Ківерець буде розглядати не менш скандальний суддя

4 Травня 2017 17:07
Розгляд адміністративних правопорушень, вчинених уже колишнім поліцейським Ківерцівського відділу поліції Віталієм Алексюком буде здійснювати суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук, який і сам недавно був визнаний винним у подібному порушенні, повідомляє Громадське.Волинь.

Нагадаємо, що Віталій Алексюк був пійманий патрульними поліцейськими у ніч з 10 на 11 березня 2017 року за кермом авто на іноземній реєстрації у стані сп’яніння. Патрульні помітили його на вулиці Набережній міста Луцька через порушення правил дорожнього руху та спинили. Та коли правоохоронці підходили до авто, водій почав різко втікати на авто. Погоню за ним вело кілька екіпажів патрульної поліції Луцька. Проте патрульним вдалося наздогнати його аж у Ківерцях після того, як той побив поліцейську машину. Згодом виявилося, що він на той час був – начальником Сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського району. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердив алкотестер Drager. З ним в салоні авто сиділа поліцейська Юлія Романюк – дільничний офіцер Ківерцівського відділу поліції.

Інцидент викликав резонанс у громадськості, після чого активісти революційних організацій приїхали до Ківерцівського відділку поліції із вимогами провести службове розслідування і звільнити обох поліцейських.

ЧИТАТИ ЩЕ: У КІВЕРЦЯХ - МІТИНГ З ПРИВОДУ НІЧНОЇ ПОГОНІ ЗА П'ЯНИМ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ. ВІДЕО

У Головному управлінні Національної поліції у Волинській області відзвітували і повідомили, що обох поліцейських було звільнено із органів внутрішніх справ.

На Алексюка було складено два адміністративні матеріали за ст. 122-2 та ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справа була передана у Ківерцівський районний суд, яку розглядав голова суду Олександр Костюкевич. Втім, останній перенаправив справу до Луцького міськрайонного суду за клопотанням правопорушника.

Відтак, справу про керування авто у стані сп’яніння та не виконаня вимог поліцейського Алексюком розглядатиме суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук, який донедавна сам оскаржував п’ять адміністративних постанов та протоколів, складених на нього патрульними поліцейськими. Останній протокол, зокрема. стосування тої ж статті 130-ї КУпАП – керування транспортом у стані сп’яніння. Тоді, після довгої судової тяганини Сівчука визнали винним у цьому правопорушенні, але позбавили відповідальності за нього.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУДДЮ СІВЧУКА ВИЗНАЛИ ВИННИМ У П'ЯНІЙ ЇЗДІ, АЛЕ НЕ ПОКАРАЛИ

Перше засідання із розгляду справи Алексюка відбудеться у Луцькому міськрайонному суді 18 травня о 9:30 ранку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
упс Показати IP 4 Травня 2017 19:01
Ворон -ворону...
АНДРІЙ Показати IP 4 Травня 2017 20:13
А чому жінку поліціянку звільняти?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus