USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справу волинського судді-винуватця ДТП «зам’яли»

10 Вересня 2014 16:42
Волинський суддя, який у нетверезому стані спричинив ДТП, швидше за все уникне кримінальної відповідальності. Провадження щодо заступника голови Рожищенського суду, вочевидь, закриють уже за кілька днів, - повідомляє «ТРК Аверс».

Нагадаємо, місяць тому в селі Маяки трапилася резонансна ДТП. П’яний суддя Руслан Хитрик сів за кермо дорогої іномарки та травмував трьох людей. Одного з постраждалих госпіталізували до лікарні. Резонансу додало й те, що поруч із винуватцем аварії сидів депутат Волиньради та двокат Сергій Слабенко.

Як стверджували на місці аварії очевидці, винуватця ДТП швидше за все «відмажуть» від криміналу, бо Руслан Хитрик, мовляв, окрім суддівських, має й інші зв’язки, зокрема, є зятем екс-голови обласної ради Анатолія Грицюка.



До слова, в архіві «ТРК Аверс» є відео з весілля юних юристів Руслана та Діани Хитриків - це 2006-тий рік.

Молодята мріють будувати правову державу: «Зробити, щоб в нас була Україна правовасправжня держава і відповідала законам і нашій правовій Конституції, яка,

нажаль не відповідає нашим правовим стандартам щодо прав людини і громадянина. Інколи ці питання взагалі не вирішуються, і взагалі є прогалини в законодавстві. Ці питання треба коригувати, але, нажаль, наше законодавство не коригує. І ми як юристи плануємо довести це до кінця», - саме такі плани були у подружжя.

Чи вдалось втілити задум тепер уже слузі феміди Руслану Хитрику, питання риторичне. А суворість закону на собі він навряд чи відчує - у Волинській прокуратурі не вбачають складу кримінального правопорушення в його діях.

Прокурор Волинської області Вадим Максимов зазначив: «Кримінальне провадження за цією статтею може бути тільки тоді, коли є тілесні ушкодження середньої тяжкості і вище. Таких у нас немає. А якщо не буде цього, то кримінальне провадження закривають за відсутністю складу злочину. Але реагування буде відповідне, це, як мінімум, відповідний лист на кваліфікаційну комісію суддів і все інше».

Судді Руслану Хитрику «світить» хіба що адмінвідповідальність, а ще його витівки, можливо, стануть приводом для обговорення під час кваліфікаційної комісії.

«Повірте мені, в мене немає ніякої зацікавленості «вигороджувати» ту чи іншу посадову особу, але якщо вона винна, вона має відповідати», - запевнив Вадим Максимов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Саша Показати IP 10 Вересня 2014 17:32
хай розкаже це більше 100 чоловікам, які загинули на Майдані щоб ці Хитрики і Максимов будували " правову державу", цих ск..тів мабуть неякий майдан не научить....
Роман Романюк до Саша Показати IP 10 Вересня 2014 17:38
"Мрію жити в правовій державі!"
іі Показати IP 10 Вересня 2014 17:42
а ще в нього брат полковник СБУ от вам і люстрація
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2014 17:54
Вот вам і майдан, люди гибнуть а пяні за рулем шикують, як така людина може судити людей-ЙОГО САМОГО НА НАРИ!!!!!!!!!! і да такий чесний суддя взяв 500 000 грн на нову машину, думаю за зарплату купив!!!!!!!!!! Слава Волинським СУДДЯМ І ПОШАНА!!!!!!!!!!!!!!!
111 до Волинських но Показати IP 10 Вересня 2014 17:57
ну ви перше ніж писати новини і коментувати їх, почитайте законодавство, або найміть собі юриста, якщо у самих розуму не вистачає. Якщо Закон не передбачає за ДТП з легкими тілесними ушодженнями кримінальної відповідальності, то яким чином можливо притягнути людину, будь він суддею чи бомжем. ***
віктор до 111 до Волинських но Показати IP 11 Вересня 2014 10:19
ти хоч сам віриш в те про що пишеш
Свідок Показати IP 10 Вересня 2014 18:55
Агов.... місцеві ПРАВОСЄКІ, САМООБОРОНА... інші активісти нашого місцевого ПСЕВДО-Майдану.... Ви,що це залишите повз своєї уваги... не будете боротися,їздити додому до цих суддів і винуватців ДТП..... Невже ви пустите Слабенко на наступну сесію облради?!?!??! Я уявляю, якою б була ваша реакція, якби щось подібне скоїв якийсь із чиновників середньої ланки попередньої влади.... А тут свої - своїх не трогаєте... МАФІЯ...
аа Показати IP 10 Вересня 2014 19:17
адміністративну відповідальність нахто не відміняв
Ая Показати IP 10 Вересня 2014 20:07
А що з п'яничкою слабенком все гаразд чи він вже на сході відмиває грішки чому його не було на позачерговій сесії що злякався матерів військовослужбовців напишите нам Сергію щоб ми знали правду
Штефан, Луцьк Показати IP 10 Вересня 2014 20:16
Вадім Максімов із родиною - мільйонер. Дивіться декларацію про доходи на "4 Влада".
Еколог Показати IP 10 Вересня 2014 20:41
коментар було видалено
воевать Показати IP 10 Вересня 2014 21:16
коментар було видалено
ХХХ Показати IP 10 Вересня 2014 21:27
Так так- тільки, що вони бухі були як дрова і на ногах не трималися це херня і все це в робочий час!!!
Всезнайко Показати IP 10 Вересня 2014 21:54
коментар було видалено
увч Показати IP 11 Вересня 2014 10:49
Справу волинського судді перекупили, бо ніхто належним чином не поставив питання його відставки з посади, ніхто не звернувся до Слабенка, аби той зрікся депутатського мандата.
НІНА ЛОГІКА Показати IP 15 Вересня 2014 10:29
А що це модератори так активно видаляють коментарі? Покриваєте злодюг?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus