USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Справжній вогонь – справжня Італія у піцерії Фелічіта

27 Квітня 2010 09:22
Італія здавна відома своїм вишуканий дизайном, прекрасними полотнами художників, бездоганним стилем та кулінарною майстерністю. Жоден заклад не приділяє стільки уваги атмосфері, процесу приготування, смаковим якостям, як італійський ресторан. Їжа у італійців така ж досконала і темпераментна, як і сама країна. Відчути характер Італії допомагала керівник напрямку Піца Філічіта Тетяна Гнасюк.

- З чого почалась ваша робота в компанії Гранд Персона?

До піцерії Фелічіта я потрапила 7 років тому. Працювала офіціантом у піцерії, що на проспекті Соборності, згодом адміністратором цього ж закладу та директором . Ця піцерія для мене особлива, адже я росла та розвивалась разом з нею. У рамках нашої компанії кожен має шанс на кар’єрний ріст. Головне - бажання, терпіння та багато-багато працювати. Це золоте правило для досягнення будь-яких поставлених цілей.

Протягом останніх трьох років керую напрямком Піца Фелічіта.

- Ви керуєте п’ятьма піцеріями. Є якась особлива відмінність між цими ресторанами?

У піцеріях Фелічіта спільна концепція, але водночас кожна особлива і неповторна. Адже ми повинні надати Гостям право вибрати те, що їм до душі. Ресторан на Соборності - заклад сімейного відпочинку. Тут ми досить часто організовуємо дитячі заходи з клоунами, чарівниками, влаштовуємо майстер-класи з приготування піци. Це дає змогу виховувати у дітей культуру харчування. Піцерія, що на проспекті Волі – ідеальне місце для зустрічі гостей міста, оскільки розташована у самому центрі. Фелічіта біля кінотеатру Промінь – це затишне місце для відпочинку у колі друзів. Фелічіта, що у Шацьку, поблизу озера Світязь, подарує не лише смак улюбленої італійської кухні, а й можливість відпочити у Шацькотелі, що на другому поверсі піцерії. Для тих, хто відпочиває на гірськолижному курорті Буковель у самому центрі розташована піцерія Фелічіта Буковель (з готелем Вгорахотель).

- Які специфічні особливості італійської кухні?

- Вона дуже смачна та корисна. Якою була би італійська кухня без морепродуктів, пахощів трав, стиглих овочів, сиров’яленого м'яса, вишуканих вин та сирів? Безперечно, вона особлива та досконала. Якщо паста – то лише з твердих сортів пшениці, подана трішки недовареною, як кажуть італійці «Al dente» – «на зуб». Якщо піца – то тонка, хрустка, з золотистою скоринкою. Пікантного смаку стравам додадуть вершкові соуси, соуси на оливковій олії та томатній пульпі (помідори у власному соку). Порядок вживання страв також має свої особливості. Італійці спочатку їдять пасту, салати. А піцою, як вони самі кажуть, насолоджуються.

- А назви для страв вигадуєте самі, чи використовуєте традиційні найменування?

- Назви страв у піцерії Фелічіта – традиційно італійські. Назви походять від інгредієнтів і є дуже простими для розуміння. Наприклад, «insalata» означає «суміш листя салату», «insalata di vitello» - «салат з телятиною». Щодо пасти: «frutti di mare» з морепродуктами, «al salmon» - паста з лососем. Піци називаються теж за італійськими стандартами. «Quattro formaggio» - «чотири види сиру». «Маргарита» названа в честь королеви Маргарити. Вона повторює кольори італійського прапора: червоний, зелений та білий. «Calzone» - піца у вигляді закритого пирога, або як дехто з відвідувачів каже «чебурека» чи «вареника». Це класика.

- Як часто у меню з’являються нові страви?


- Чотири рази на рік, відповідно до сезону ми оновлюємо меню, постійно пропонуємо Гостям новинки та прислухаємось до їхніх побажань. Ми не перестаємо експериментувати, щоб досягти справжнього італійського смаку.

- А що насамперед повинен уміти майстер з приготування піци?

Страви італійської кухні вимагають особливого відношення. Адже тільки виконуючи улюблену роботу можна досягнути бажаного смаку та результату. Для піцайоло головне – «відчувати» тісто, бути у доброму настрої та братися до роботи лише з позитивними думками. Якість тіста залежить, значною мірою, і від борошна. Італійці використовують борошно з твердих сортів пшениці, ми також не зраджуємо столітнім італійським традиціям.

- Де навчаються ваші кухарі, адже Ви спеціалізуєтесь саме на італійській кухні?

Звичайно, на роботу ми запрошуємо кухарів, які мають відповідну освіту, але навичок приготування страв і темпераменту італійської кухні вони набувають у процесі навчання у відомих шеф-кухарів. Майстер-класи, професійна література, обмін досвідом з кулінарами зі столичних ресторанів, закладів Європи та Італії – це все допомагає нашим майстрам краще зрозуміти італійську кухню та донести її витончений смак Гостю.

- Відомо, що компанія Гранд Персона щороку відкриває нові заклади. А що для Вас, як для керівника, означає відкриття нового закладу?


-Це, звісно, переживання та поштовх для народження чогось нового, прогресивного і … смачного. Одне з яскравих відкриттів - це піцерія у Шацьку, поблизу озера Світязь. Ми подолали багато перепон, аби заклад працював на належному рівні. І невдовзі Фелічіта стала улюбленим місцем відпочинку для жителів Шацька та відпочиваючих на озері Світязь.
На сьогодні на другому поверсі піцерії також працює міні-готель на п'ять номерів - Шацькотель. Це дає можливість створити відмінний відпочинок для кожного Гостя.

- На чому акцентуєте увагу?


- Основа успіху – це атмосфера закладу та дружелюбність персоналу. Кожен, хто прагне працювати у ресторанах компанії проходить особливу підготовку. Ми навчаємо правилам спілкування, зовнішнього вигляду. Існують власні корпоративні стандарти, які напрацьовані протягом років. Постійно проводимо аналіз побажань Гостей, навчаємось, обмінюємось досвідом з іншими закладами. Але, насамперед, це постійна та злагоджена командна робота. І вона неможлива без молодих, ініціативних, креативних людей, які працюють у наших закладах – від офіціанта, кухаря до адміністратора і директора ресторану. Ми завжди відкриті для енергійної, ініціативної молоді, яка бажає навчатись і постійно вдосконалювати свої вміння. Бо саме в атмосфері, яку складають такі чинники, як приємне обслуговування, відмінна якість страв, Гість почуває себе комфортно та затишно.

- Чому Ви позиціонуєте себе, як справжній італійський ресторан?

Я гадаю, найкраще на це питання відповіли б наші Гості, які знають, якою повинна бути італійська кухня на смак. Позитивні відгуки, компліменти від Гостей з міст України та інших країн, які постійно відвідують піцерії у Буковелі, Шацьку та Луцьку – фундамент нашої впевненості.

Для нас дуже важлива оцінка професіоналів і визнання, яке ми отримали, коли до нас завітали кулінарні експерти Університету піци Неаполя. Ми отримали нагороду «Флорентіно ді маскеро».

Як правило незалежні експерти з Італії інкогніто відвідують ресторани італійської кухні і визначають, які заклади відповідають критеріям та нагороджують найкращі. Не знаємо, яким чином ці експерти потрапили до нас, але у 2007-му цю нагороду отримала піцерія Фелічіта , що на проспекті Соборності,11.

14 червня виповниться сім років з дня народження піцерії Фелічіта. Цей час - це чудова нагода зрозуміти недоліки та переваги своїх напрацювань. Ми ростемо, щодня навчаємось чогось нового. У кожного закладу є свої життєві етапи. Цього року ми вирішили переглянути стратегію та позиціонування ресторану. У піцерії Фелічіта, що на проспекті Соборності у Луцьку, підходить до завершення ремонт. З 9 травня на Гостей чекатиме новий дизайн закладу, нові пропозиції від шеф-кухаря та незмінно сімейна атмосфера.

- А як щодо перспектив?

Найперше – це рухатись вперед та ставати ще кращими. Ми постійно працюємо над новими проектами. Незабаром очікуємо появу нових піцерій у Володимирі-Волинському та працюємо над проектом у Львові. Звісно, всі старання не мають сенсу без Гостей, для яких ми втілюємо в життя всі наші проекти, вдосконалюємось, ростемо. Тому найголовніше – точно знати, чого бажають відвідувачі наших закладів і перевершити їх очікування, що ми і будемо робити надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Gist. Показати IP 27 Квітня 2010 14:03
Обслуговання просто жах.Цього року 27 лютого я замовив столик на 19.00 у піцерії Фелічіта, що поблизу кінотеатру Промінь для святкування дня народження, але коли я приїхав то з`ясувалося що вільних місць немає а про моє замовлення вони просто забули, киваючи головами один на одного... Раніше я постійно відвідував цей заклад але моє і моїх друзів ставлення тепер кардинально змінилося... Нажаль !!!!!!!!!!!!!!
піца Фелічіта до Gist. Показати IP 27 Квітня 2010 16:12
Ми приносимо свої вибачення за незручності,обов'язково відреагуємо, та будемо чекати Вас в піцеріях Фелічіта. Дякуємо.
Олесь! Показати IP 27 Квітня 2010 16:57
Був з дівчиною на вихідних у Фелічіті біля кінотеатру. Знаєте, дуже сподобалось, не палять, приємна музика, смачна піца. Дякуємо за гарно проведений час, Ви молодці!
Александр Зинченко Показати IP 28 Квітня 2010 02:31
Очень,очень вкусная пица,отличное обслуживание,уютно,прекрасная музыка.Всему колективу большое спасибо,и больших успехов в работе,не останавливаться на достигнутом,только в перед(Тетяне Гнасюк- большой привет от бывшего ее работника)Всем привет
Аліса Показати IP 29 Квітня 2010 19:40
Дякуємо за досьавку піци до наших домівок!! Дуже зручно (особливо коли надворі погана погода), неймовірно смачно, швидко та не дорого.
Тетяна Показати IP 29 Квітня 2010 23:58
А я розчарована. Колись там і начинки було більше, і порції спагетті не на одну виделку.В Європі не така "бідна" піцца.
Руда Показати IP 30 Квітня 2010 10:20
Та годі Вам! Всі ми ходил, ходимо і будемо ходити до піцерії! Як на мене, то в Фелічіті найсмачніше готують! Так тримати! Молодці! Чекайте на вихідні в гості!
pizza-axuica Показати IP 4 Травня 2010 19:47
та ну, сама смачна в беніссімо піца, а переплачувати в гранд-персоні ні за шо не буду.
Сашко Показати IP 9 Травня 2010 01:06
Надзвичайно приємна атмосфера, смачна піцца, гарні дівчата, смачний чай, милозвучна канарка і адміністратор з нетрадиційною орієнтацією- це неприемно!
Андрій Показати IP 9 Травня 2010 01:12
Адміністратор зайвий на фоні таких гарних дівчат в піцерії Фелічіта, що біля кінотеатру Промінь.
Лучанка Показати IP 12 Травня 2010 20:28
до Сашка. До чого тут орієнтація адміністратора. А якщо адміністратор буде темношкірий ви теж будете це коментувати? Вважаю Ваше зауваження не коректним. Будьте добріші і вмійте подякувати людям за їх добрососвісну роботу не залежно від їх ососбливостей характеру, зовнішнішнього вигляду та інш.
До Лучанки, Андрія та Сашка. Показати IP 13 Травня 2010 10:26
Лучанка написала дуже справедливо, молодець. А ви незрозумілі коментатори хоча би подумали про що ви говорите, застосовуючи слова та фрази в яких ви ні бельмеса не розуміете.Хоча ляпати язиками у деякої української молоді-це модно. А взагалі Фелічіта дійсно краща, молодці!
Лобода Показати IP 2 Липня 2010 15:49
Взагалі, адміністратор піцерії біля кінотеатру ну просто мега позитивна, та хороша людина, дуже приємно коли тебе зустрічають та провожають з усмішкою!!!! Мабуть потрібно нам всім вчитися бути людьми!!!Особливо це стосується Вас-Сашко!!! Пану Володимиру привіт від постійних, завжди задоволених клієнтів!!!!
Луцк Показати IP 5 Серпня 2010 13:26
Шацкотель - хочу поблагодарить за отличное новое место на Свитязе. В пиццерии Феличита, я никогда не сомневался, но когда мы попали в Шацкотель - все наши гости были очень приятно удивлены. Благодаря компании Грандперсона в сфере гостеприимства Волынь двигается вперёд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus