USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спроба нав'язати «дах»: що відомо про стрілянину на ринку в Одесі

2 Червня 2020 22:10
2 червня в Одесі на ринку промислових товарів «7 кілометр» сталася стрілянина в магазині тканин. У результаті постраждали двоє людей, яких госпіталізували. Також повідомлялося про напад у відповідь на сусідній магазин тканин, в якому розбили вітрини.

Що відомо про конфлікт на «7 кілометрі» розповідає Новое время.

Стрілянина на ринку

Про стрілянину на Сьомому кілометрі повідомили місцеві ЗМІ та поліція.

За даними 7 каналу, група невідомих озброєних чоловіків" приїхала на ринок Сьомий кілометр і обстріляла автомобіль. Ці чоловіки також «влаштували розбірки з декількома людьми, до яких, судячи з усього, приїхали цілеспрямовано», і били вітрини одного з магазинів арматурою і битами. У Мережі з’явилося відео, зняте одним з очевидців інциденту. На цьому відео можна розібрати номер магазину, вітрину якого розбивають – 4318.
Увага! Відео містить нецензурну лексику!

Думская опублікувала відео, імовірно, з камери відеоспостереження магазина. На ньому видно, як сім людей заходять у приміщення і нападають на шістьох людей, які перебувають всередині. Напад триває менше хвилини.
"Очевидці події повідомляють нам, що в результаті конфлікту постраждав чоловік – схоже, він отримав кулю в область обличчя«, – пише 048.ua.

За словами голови поліції Одеської області Олега Беха, поранені – чоловіки 1982 і 1990 років народження.

Також повідомляється, що у конфлікті брали участь «десятки чоловіків», які били скло вітрин і поводились агресивно.

Заступниця директора ринку Олена Ткач розповіла в коментарі Суспільному, що мікроавтобус з нападниками, в’їхавши на територію ринку, відразу ж під’їхав до павільйону.

«Потім стався конфлікт. Вийшли 10 людей у медичних масках і капюшонах. Це і викликало підозру у наших служб. Ці люди зайшли в павільйон, і вже через 15 секунд вони з нього вибігли. Далі вони намагалися сісти у свій транспорт. Їх намагалися заблокувати люди навколо. Однак їм вдалося втекти», – розповіла вона.

Причини конфлікту на «7 кілометрі»

Думская пише, що стрілянина сталася о 10:05 в павільйоні № 4318, який орендує виходець з Близького Сходу.

Нападників, за даними цього видання, було близько 10 осіб, вони були в медичних масках і в капюшонах і приїхали на мікроавтобусі марки Ford із транзитними номерами.

Повідомляється, що, скоївши напад, група чоловіків повернулася в мікроавтобус Ford і поїхала, не зважаючи на те, що ще одна група людей, яка, імовірно, має відношення до орендаря павільйону, спробувала їх зупинити. Вже о 10:06 мікроавтобус виїхав з території ринку через КПП № 4.

«За нашими даними, це була спроба нав’язати торговцям новий «дах»», – наголошується в повідомленні.

Повідомляється також, що поліція кваліфікувала інцидент за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України – як хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліція розшукує чорний Ford Transit з транзитними номерами ВЕ1701 і білий Volkswagen Transporter T5 з держномерами АА2727ЕІ, на яких втекли нападники.

Напад у відповідь

Думская також повідомила, що через деякий час після стрілянини в магазині тканин «друзі і партнери постраждалих почали бити скло у павільйоні № 4520, але їх зупинили прибулі на місце лідери громади».

Голова поліції Одеської області Олег Бех підтвердив, що конфлікт зі стріляниною мав продовження. Він зазначив, що до нападу зі стріляниною в учасників першого магазину був конфлікт через паркувальні місця зі співвітчизниками, які також торгують тканинами на ринку. Усі вони є вихідцями з Сирії. Після нападу зі стріляниною співробітники постраждалого магазину «озброїлися пістолетами для відстрілу гумових куль і битами» і «пішли до магазину своїх опонентів».

«Поліцейські, які прибули на місце подій, припинили протиправні дії і доставили у відділення поліції 10 осіб», – заявив Бех.

В Одесі ввели план перехоплення, щоб встановити місце перебування і затримати втікачів на двох мікроавтобусах, які напали на перший магазин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бульба Показати IP 2 Червня 2020 23:43
Одна частина українців зневірена втікає з країни туди де відчувають себе захищеними, інша шукає захисту у загарбників, думаючи що вони не візьмуть їх під ноги!!! А все тому що наша влада думає лише про те щоб грабувати українців!!! Криміналітет, відчуваючи слабкість влади, набирається сили і поводиться як в 90-тих... Це Україна!!!
Бульба Показати IP 3 Червня 2020 00:23
Слава Україні!!!
Любі свині Показати IP 3 Червня 2020 06:34
Ото нічого сюди все світове сміття пускати.
ага до Любі свині Показати IP 3 Червня 2020 10:54
бо своім нікого буде грабувати! от якби поляки закрили кордон-щоб ти заспівав,умнік
а Показати IP 3 Червня 2020 16:19
скакали то доскакались.
Дідо Показати IP 6 Червня 2020 02:52
Мігранти зі зброєю. Дожилися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus