USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Спимо по три-чотири години»: волинські фермери утримують стадо корів

19 Липня 2022 06:21
11 корів, десяток свиней, а ще бички та телята – це господарство в селі Переспа Рожищенської громади.

13 років поспіль Тетяна Приходько возить на ринок власну продукцію. Показуючи своє господарство, вона наголошує: одну-дві корови зараз тримати невигідно, тому в селах все менше людей їх мають, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Звичний день у родині розпочинається о 03:30 ранку, а спати господарі лягають опівночі або й пізніше. Молоко надоюють за допомогою спеціального обладнання.

«Маємо два апарати. Я сама в одному хліві дою вісім корів близько години. Мені чоловік допомагає – доїть трьох корів другим апаратом, то виходить трошки швидше…

Спимо три-чотири години, інколи – дві години. Літо – та пора, коли дуже мало сну. Коли приїжджаємо з ринку, то мусимо лягти на годинку-дві, аби відпочити, бо можна з ніг упасти. Взимку ніч довша, тому трошки довше спимо. А влітку немає часу», – розповідає Тетяна Миколаївна.
Читати ще: Люди не хочуть тримати корів: чому у волинських селах занепадає молочне тваринництво

Худобу фермери випасають біля сусіднього села, бо поруч уся земля засіяна. Власної землі господарі не мають. Переживають: як не буде де випасати корів, то доведеться їх збувати.

На жаль, у налагоджене господарство свої корективи внесла ще й повномасштабна війна.

«Важко. Нема кому допомогти. Зятя забрали на війну. Він раніше брав участь в АТО. Потрапив у полон, зараз він у полоні… Побачили в інтернеті, що його в полон брали, але не знаємо, де він, як він», – плаче жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus