USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Список волинських шкіл, які можуть закрити

17 Березня 2016 14:15
З 1-го вересня малокомплектні школи державою фінансуватися не будуть, у районах і територіальних громадах повинні вирішити чи ліквідувати такі заклади чи взяти повністю їх фінансування на себе. Однак, якщо школи I-II і I-III ступенів реорганізувати на заклади із I ступенем, тобто навчати дітей у цих закладах не до 9 класу, а до 4-го, а потім переводити, то початкові школи держава фінансуватиме і надалі – з освітньої субвенції. Закриття очікує і низку шкіл Волині, - інформує БУГ.

Вже проведено співбесіди з головами районних державних адміністрацій, райрад та керівниками органів управління освітою, розроблено маршрути перевезення дітей до шкіл, проаналізовано можливість місцевих бюджетів щодо співфінансування на умовах 50 відсотків – за рахунок залишків освітньої субвенції, 50 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів для придбання шкільних автобусів. У обласному управлінні освіти є приблизний план оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, де враховані можливості місцевої влади щодо забезпечення довезення, працевлаштування працівників не пенсійного віку.

Список населених пунктів регіону Прибужжя, де школи підлягають реорганізації до 1-го вересня 2016 року:

Володимир-Волинський район: Свійчів, Нехвороща, Яковичі.

Любомльський район: Мосир, Глинянка, Черемошна Воля.

Іваничівський район: Орищі, Млинище, Верхнів, Стара Лішня.

Зимненська об’єднана територіальна громада: Черчичі, Руснів.

Устилузька об’єднана територіальна громада: Амбуків, Хотячів.

Згідно із Законами України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” реорганізація та ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Березня 2016 14:21
І в кожному із цих сіл потрібно відкрити нову церкву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus