USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Приміщення школи у Любомльському районі передали багатодітній вдові

1 Березня 2017 11:24
У Любомльському районі процес закриття малокомплектних шкіл розпочався наприкінці 2015-го. Вже припинили роботу 4 навчальні заклади. Однак у районі досі міркують про долю приміщень і майна закритих шкіл. У невеличкому селі Ладинь громада вирішила цю проблему раціонально.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Початкова школа у селі Ладинь першою потрапила під сумнозвісну оптимізацію. Спочатку це викликало обурення місцевої громади. Однак зваживши на те, що в школі навчалося лише 6 учнів, та й демографічна ситуація в селі невтішна, батьки, врешті, погодилися з непопулярним рішенням влади закрити школу.

На сесії районної ради прийняли рішення про ліквідацію навчального закладу. Його приміщення, на думку депутатів, потрібно передати на баланс сільської ради, щоб там жила вчителька. Однак це рішення не підтримала місцева громада. Адже в селі є чимало багатодітних сімей і учасників АТО, які теж не мають житла.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДІТИ В ДЕФІЦИТІ: ОПТИМІЗАЦІЯ МАЛОКОМПЛЕКТНИХ ШКІЛ ЗБУРЮЄ ВОЛИНЯН

На сесії депутати сільської ради проголосували за те, щоб передати приміщення школи під житло вдові, багатодітній матері Наталії Лебідь.

Звісно, такому подарунку жінка рада. Проте щоб переобладнати приміщення під житло, потрібні чималі гроші, а їх у багатодітної родини немає. Депутат районної ради Ігор Торба запевнив, що наодинці з проблемами новоселів не залишать.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus