USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд розширив список ліків, які застосовуватимуть проти COVID-19

24 Листопада 2021 15:17
В Україні розширили список ліків, які будуть застосовувати проти коронавірусу. Це рішення дозволить оперативно вести переговори зі світовими виробниками щодо постачання лікарських засобів з високою ефективністю.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає 24 Здоров’я.

За його словами, коли препарати починають продавати, виробники зазвичай уже мають домовленості щодо постачання ліків до інших країн, що зумовлює певний дефіцит.

«Нове рішення дозволить оперативно взаємодіяти та вести переговори зі світовими виробниками щодо постачання лікарських засобів з високою ефективністю і які перебувають на фінальних стадіях досліджень», – сказав він.


Раніше МОЗ повідомило, що в Україні розпочинають клінічні випробування таблеток проти коронавірусу від компаній Pfizer і Merck. Їх тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Американська компанія Pfizer домовилась, що інші фармацевтичні підприємства вироблятимуть та продаватимуть їхні експериментальні ліки проти коронавірусу. Це дозволить їх випускати й в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт № 6121 про внесення змін до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus