USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

США надали докази витоку COVID-19 з китайської лабораторії

2 Серпня 2021 14:15
Головний республіканець Комітету із закордонних справ Палати представників Мак Маккол оприлюднив звіт із твердженнями про наявність доказів того, що коронавірус вийшов з лабораторії інституту вірусології (WIV) в Ухані.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

«Тепер ми вважаємо, що настав час повністю відмовитися від того, що джерелом вірусу став ринок морепродуктів... Ми також вважаємо, що переважна кількість доказів доводить, що вірус «просочився» з WIV, і що це сталося десь до 12 вересня 2019 року», – йдеться у доповіді, яка стала результатом розслідування, проведеного республіканцями-законодавцями.

Зазначається, що у документі наводяться достатні докази того, що вчені лабораторії китайського інституту за сприяння американських експертів і державних фондів Китаю і США працювали над модифікацією коронавірусів, і ці роботи могли бути секретними.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я також провела розслідування причин пандемії і у своєму звіті дійшла висновку, що ризик нещасного випадку був «надзвичайно низьким». У звіті йдеться, що «не було повідомлень про респіраторні захворювання, сумісні з COVID-19, протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідчень інфекції у робочих у результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2».

Своєю чергою генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус визнав, що передчасно виключати версію витоку COVID-19 з лабораторії Уханьського інституту вірусології в Китаї.

Водночас Китай не дозволив Всесвітній організації охорони здоров’я провести нове розслідування щодо походження коронавірусу COVID-19.

США ж підтримують намір Всесвітньої організації охорони здоров’я провести нові дослідження щодо походження COVID-19, зокрема в Китаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пробирка Колина Показати IP 2 Серпня 2021 15:43
Со слов Трампа стоила 7 триллионов долларов.
Я Показати IP 2 Серпня 2021 16:07
вірити тим мудакам матрасним - себе не поважати
ПТН ХЛО до Я Показати IP 2 Серпня 2021 17:52
ну то вір мацкалям, вони ж самий "чесний" народ на планеті
Я до ПТН ХЛО Показати IP 4 Серпня 2021 21:20
а ти сам думати пробував? свої мізки включати і аналізувати а не слухати побрехеньки фащингтона??? забули вже як мавпа Пауелл тряс пробіркою в ООН і потім Ірак матрасники рознесли?? а пробірка то липовою виявилась...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus