USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

США наклали санкції на двох депутатів ОПЗЖ за «дестабілізацію України»

20 Січня 2022 18:56
Міністерство фінансів США оголосило про накладання санкцій на чотирьох громадян України, у тому числі двох народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя», за «сприяння Росії у дестабілізації України».

Про це повідомляє «Європейська правда».

Під санкції потрапили депутати «Опозиційного блоку» Тарас Козак та Олег Волошин, також колишній депутат-регіонал, співавтор «законів 16 січня» Володимир Олійник та Володимир Сівкович, заступник секретаря РНБО за президентства Віктора Януковича.

У Мінфіні заявили, що ці четверо осіб залучені до керованої російським урядом діяльності задля дестабілізації України.

«Названі особи діють за вказівками російського ФСБ та підтримують керовані з Росії операції впливу, спрямовані проти США, їхніх союзників і партнерів. Ці четверо осіб відігравали ту чи іншу роль у російських глобальних кампаніях для дестабілізації ситуації у суверенних державах задля сприяння політичним цілям Кремля. США продовжать вживати кроків через такі дії, як ця, та у партнерстві з українським урядом, задля ідентифікації, викриття і припинення дестабілізаційних дій Росії», – йдеться у заяві.

У повідомленні Мінфіну зазначається, що російська розвідка отримала вказівку вербувати чинних та колишніх українських посадовців для того, щоб доручити їм управлінські функції та контроль над критичною інфраструктурою під час окупації російськими силами. «У центрі цієї роботи – Тарас Козак та Олег Волошин, двоє чинних народних депутатів від партії Віктора Медведчука, який вже під санкціями США за його роль у підриві суверенітету України в 2014 році», – йдеться у тексті.

Зазначається, що Козак, який контролює кілька телеканалів, підтримав план ФСБ «очорнити» топ-представників близького оточення Володимира Зеленського, звинувачуючи їх у провалі боротьби з епідемією коронавірусу. На додачу Козак використовував свої медіаресурси для просування дезінформаційних наративів щодо президентських виборів у США. У США вважають, що протягом 2020 року Козак співпрацював з агентурою ФСБ.

Щодо Волошина зазначають, що він працював з російськими агентами для послаблення позицій українського уряду, а також з росіянином Костянтином Клімніком, пов’язаним з ФСБ, на якого наклали санкції за спроби впливати на вибори у США – задля координації передачі інформації для впливу на вибори у США.

Щодо Володимира Олійника зазначають, що він переїхав до Росії з України після революції та поділяє антизахідні погляди. У США вважають, що він у 2021 році за вказівкою ФСБ займався збором інформації про критичну інфраструктуру України.

Нагадаємо, що у лютому Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, Тараса Козака і телеканалів «112 Україна», ZIK та NewsOne, які йому належать.

12 травня Віктору Медведчуку повідомили про підозру у державній зраді та порушенні звичаїв війни. Його однопартієць Тарас Козак, якому генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала аналогічну підозру, наразі перебуває за межами України.

На сайті МВС вивішено фото нардепа Козак у розділі «Особи, які переховуються від органів влади». Датою його зникнення правоохоронці вважають 18 травня 2021 року.

20 серпня генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила про завершення досудового розслідування щодо нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

«Слідство у резонансній справі за підозрою двох парламентарів у державній зраді та розграбуванні національних цінностей завершено. З сьогоднішнього дня матеріали провадження відкриті стороні захисту. Після їх ознайомлення з усім доказовим масивом, напрацьованим прокурорами і слідчими, справа піде до суду», – зазначила Венедіктова.

Крім цього, Комітет виборців України проаналізував, як депутати Верховної Ради голосували за два роки. За даними КВУ, 12 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань. Серед них є Тарас Козак, який протягом двох років взяв участь лише в 9% голосувань
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 20 Січня 2022 19:13
Черга за Татаровим, можливо і Єрмаком
Маркізде Сад Юга Показати IP 20 Січня 2022 20:20
І заборонити їм одягати вішиванки.
Скептик Показати IP 20 Січня 2022 21:02
Коли вже ті мормони всунуть свого довгого носа в д...у псу Бровкові на Привокзальному майдані, і заспокояться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus