USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США не хочуть продавати Туреччині винищувачі через купівлю зброї в РФ

6 Березня 2019 09:44
США можуть відмовитися від постачання Туреччині винищувачів F-35, якщо та придбає систему протиракетної оборони S-400 російського виробництва. Про це заявив журналістам під час брифінгу у Вашингтоні у вівторок, 5 березня, речник Державного департаменту США Роберт Палладіно, інформує DW з поисиланням на Reuters.

«Ми чітко застерегли Туреччину, що потенційна купівля нею (російських. – Ред.) S-400 спричинить перегляд участі Туреччини у програмі щодо продажу F-35, а також інших можливих майбутніх поставок зброї до Туреччини», – наголосив Палладіно.

У лютому 2019 року міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляв, що купівля Туреччиною російських зенітно-ракетних комплексів S-400 – це вже «вирішена справа». Водночас президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зазначив, що Анкара готова виступити з роз’ясненнями своєї позиції у Конгресі США, і висловив надію, що Вашингтон погодиться відступити від своєї жорсткої позиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus