USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США переслідують Ігоря Коломойського за те, що він першим став на захист України, – російський політик

19 Травня 2021 08:44
Запровадження Сполученими Штатами Америки санкцій проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського є тривожним сигналом для всіх українських бізнесменів – не ставати на захист України.

Таку думку в інтерв’ю Дмитру Гордону 18 травня озвучив російський політик і економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент «Інституту економічного аналізу», ексрадник Володимира Путіна з економічних питань і його довірена особа у Великій вісімці Андрій Ілларіонов.

«Мені здається, наші і ваші американські друзі штовхають вас у прірву… Нинішня адміністрація ввела санкції проти людини, яку називають олігархом. Але це та людина, яка у 2014 році першою стала формувати добровольчі батальйони», – зауважив Ілларіонов.

«У 2014 році він відіграв винятково важливу роль у відсічі російської агресії. Потім підтягнулись інші. Потім підтягнулись Збройні сили України. Але першим був він», – зазначив Ілларіонов.
Крім того, він наголосив, що добровольчі батальйони Коломойський фінансував власним коштом: «Він показав приклад того, як треба робити».

Читати ще: Forbes: як Коломойський воює за єдність України

Саме тому, на думку Андрія Ілларіонова, санкції США проти Ігоря Коломойського слід розглядати як сигнал для усіх українських бізнесменів, які мають громадянську позицію: «Зараз, коли американська адміністрація ввела проти нього санкції і покарала цим, вона послала дуже небезпечний і шкідливий сигнал українським бізнесменам і підприємцям: не робіть нічого на захист України».

Офіційна причина запровадження санкцій – корупційні дії Коломойського під час його керівництва Дніпропетровською обласною державною адміністрацією.

«Я вже два місяці запитую: які корупційні дії вчинив Коломойський на посаді керівника Дніпропетровської адміністрації? Ніхто не може назвати не тільки кримінальної справи, а й навіть якоїсь чутки про це», – наголосив Ілларіонов.

«Ми знаємо головне, що він зробив: він почав формувати добровольчі батальйони, які виступили на захист територіальної цілісності і суверенітету України. Він фінансував їх, він допомагав їм, він забезпечив. Він, між іншим, допоміг не перемогти сепаратистам у Запоріжжі, куди спрямував своїх людей. Він допоміг це зробити в Одесі, Харкові.

І саме за те, що він робив у 2014 році, його покарала нинішня американська адміністрація? Тобто нинішній американській адміністрації не подобається захист суверенітету і територіальної цілісності України? І саме тому вони вимагають ухвалення закону про так звану деолігархізацію, закриваючи тим самим саму теоретичну можливість, щоб українське громадянське суспільство, частиною якого є підприємці, бізнесмени, у тому числі й заможні, використовували свої фінансові ресурси і можливості для захисту України.

Тоді, коли в Україні не було влади, коли не було чинного президента, коли Збройні сили України були деморалізовані і не могли чинити спротив супротивнику, це зробило громадянське суспільство», – вважає російський політик.

Читати ще: Коломойський і Палиця завадили створенню ОНР в Одесі, – Гордон

Нагадаємо, з 6 травня 2014-го по 30 травня 2015-го головою Одеської ОДА був Ігор Палиця. На цю посаду волинянина призначили через чотири дні після трагедії 2 травня, відтак йому вдалося забезпечити спокій і порядок в регіоні. Саме завдяки зусиллям команди Коломойського-Палиці вдалося зупинити поширення сепаратистських псевдореспублік на територію Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей.

Крім того, в інтерв’ю Дмитру Гордону Андрій Ілларіонов навів промовистий приклад із російської історії. Національні герої Росії Кузьма Мінін і Дмитро Пожарський, які на початку 1600 років організували й фінансували добровольчі батальйони для боротьби проти польських інтервентів і домоглись звільнення Москви, увіковічнені пам’ятником на Червоній площі у Москві.

«Де пам’ятник Коломойському на Софійській площі? І я не жартую… – провів паралель Ілларіонов. – Великому російському олігарху Кузьмі Мініну, а також керівнику добровольчих батальйонів, які фінансував Мінін, Дмитру Пожарському поставлений пам’ятник в центрі Москви. Де відповідний пам’ятник чи пам’ятники в Києві чи в інших містах?»

Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 19 Травня 2021 09:44
цікавий поворот...
Гиг до Анонім Показати IP 19 Травня 2021 10:13
Радник путлера не може помилятись і брехати.
Мирко Показати IP 19 Травня 2021 10:06
Той випадок, коли віриш рускому...
Гешко до Мирко Показати IP 19 Травня 2021 10:13
Так ти тільки й віриш що росіянам, і бабло їхнє відпрацьовуєш.
От і ... Показати IP 19 Травня 2021 10:15
От і вскрилась чергова російська концерва (ілларіонов)! Хоча це сталось дещо раніше, але зараз то просто жирна крапка.
от тобі й маєш Показати IP 19 Травня 2021 10:28
цей дядя загрузить по укр історії багатьох нашинскіх політиків. ситуацією володіє однозначно
К.лучанин Показати IP 19 Травня 2021 12:42
Цілком згідний з Іларіоновим, тим паче що я бачив як це було в Україні і це є очевидним для всіх хто став на захист України. Ну це ж широко освітлювалось у ЗМІ!!! Тепер Коломойського хочуть зробити ворогом України. Людина яка стала на захист -ворог? Це сталось при президентстві ПОРОШЕНКА. Пришили Коломойському , що формує свою Армію.Ну хіба це не український парадокс? Ну це ж було так. Мені так і хочеться сказати, люди вмикайте мізки і дружіть з розумом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus