USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США підтримають українські компанії кредитами та готові покривати воєнні ризики

28 Вересня 2022 06:34
Фінансова корпорація розвитку США (DFC) готова кредитувати український бізнес у межах окремих проектів на суми до $1 млрд, а також надавати страхування від воєнних ризиків.

Про це повідомили у Міністерстві економіки з посиланням на слова заступника міністра Олександра Грибана, передає Економічна правда.

DFC є агентством федерального уряду США, яке зазвичай надає підтримку лише американським інвесторам, що здійснюють інвестиції в різні країни світу. Тепер компанія повідомила про готовність фінансувати також і український бізнес на суму від $1 млн до $1 млрд на кожен проект.

Зазначається, що DFC готова надавати фінансування українським компаніям навіть якщо у ньому не буде представлено американського інвестора.

Крім того, йдеться про підтримку одразу декількома різними фінансовими інструментами. Крім прямого кредитування, агентство надаватиме покриття кредитних ризиків.

"При такому сценарії кредитором для українського позичальника виступає приватний банк, але позичальник купує страховку кредитного ризику у DFC. Таким чином умови за кредитом стають більш вигідними – позичальник отримає нижчу ставку, довший термін залучення грошей і таке інше", – пояснює Грибан.

Корпорація готова страхувати і політичні ризики, в рамках яких має інструмент покриття воєнних ризиків.

Грибан зауважує, що всі ці фінансові інструменти доступні лише компаніям, які пройшли фінансовий аудит та мають бізнес-план згідно з умовами міжнародного фінансового аналізу.

Водночас передбачена підтримка "перспективним" компаніям, що поки не мають аудиту: такий бізнес може отримати цільовий грант на підготовку до його проходження та приведення корпоративної та операційної структури у відповідність до міжнародних вимог.

Після проходження аудиту такий позичальник теж зможе користуватися всіма фінансовими інструментами. Обмежень на кількість кредитів для українського бізнесу наразі не встановлено.

Читати ще: Битва між телевізором і холодильником: як зберегти європейську підтримку України на тлі економічних труднощів. Опитування експертів

Додамо також, що Україна та Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) домовились про запуск пілотного проекту страхування інвестицій під час бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus